Beneficiile şi dezavantajele apei minerale

ieftin, util, apă mineralăBeneficiile apei minerale
Apa minerală conţine minerale, precum şi alte substanţe dizolvate, ce modifică gustul acesteia, dar care îi conferă, simultan, o valoare terapeutică. Se obţine, de regulă, dintr-o sursă minerală sau dintr-un izvor mineral natural. Apa minerală conţine săruri şi compuşi sulfuroşi. Apele care conţin minerale puţine sînt recunoscute ca a fi ape minerale uşoare.
Apa minerală carbogazoasă este indicată, în special, persoanelor care suferă de hiperaciditate gastrică. Apa minerală bogată în calciu, magneziu sau sulfaţi nu trebuie consumată periodic, ci doar în cure de remineralizare, care durează mai puţin de o lună. Apa minerală reprezintă, în primul rînd, o sursă de hidratare şi de recuperare a mineralelor pierdute prin transpiraţie, mai ales vara.  O apă minerală cu conţinut mai crescut în sodiu, adică mai sărată, este benefică pentru cei care suferă de hipotensiune şi fac eforturi în perioada de vară.
Benefică pentru organism este şi o concentraţie  mai ridicată de potasiu în apa minerală, cu excepţia persoanelor care au probleme renale, spre exemplu, pietre la rinichi.
Dezavantajele apei minerale
Comparativ cu sucurile carbogazoase, apa minerală are doar a suta parte din efectul dăunător asupra smalţului dinţilor. Din alt punct de vedere, există un efect iritativ al „bulelor”, care face ca apa minerală carbogazoasă să aibă acest dezavantaj faţă de apa minerală plată. Impactul cel mai cunoscut este cel al refluxului acid, impact resimţit de persoanele care manifestă arsuri stomacale în partea superioară a tubului digestiv. Această stare, la care se adaugă meteorismul (balonările), sînt situaţii clasice în care consumul de apă acidulată este nepotrivit.
Terapia cu apă
Dimineaţa, imediat după trezire, beţi 4×160 ml apă plată sau de izvor. (4 pahare). Nu mîncaţi şi nu beţi nimic 45 de minute. După 45 de minute, puteţi bea şi mînca normal. Cei care nu pot bea 4 pahare cu apă chiar din prima zi pot începe prin a bea mai puţin şi să crească gradual pînă la 4 pahare pe zi.
Este bine dacă veţi transforma acest tratament într-o activitate de retina în viaţa voastră.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *