Arde iarba uscată la Nisporeni

incendii
Sursa: agrofm.ro

Șapte incendii în ultimele patru săptămîni. Arde vegetația uscată în raionul Nisporeni. Ulltimele două incendii s-au produs chiar duminica trecută. Unul – în apropierea satului Vărzărești, iar al doilea – în regiunea Țanțu din extravilanul orașului Nisporeni.
Focul s-a extins pe o suprafață de aproximativ trei – patru hectare. Cauza principală, potrivit lui Igor Lazăr, șeful Secției Situații Excepționale Nisporeni, a fost imprudența la folosirea focului deschis plus temepraturile înalte din ultima perioadă.
Pericolul de incediere a ierbii uscate și pășunilor persistă deja de o lună, timp în care pompierii activează în regim sporit. În cazul unor situații excepționale e posibil ca salvatorii să fie ridicați chiar de la domiciliu. „Efectivul este întotdeauna pregătit pentru intervenții de acest gen”, a dat asigurări Igor Lazăr, după care a continuat: „Noi sîntem informați zilnic despre starea vremii și ținem la control orice schimbare a acesteia, informînd totodată și primăriile despre riscul sporit de incedii în perioada caniculară”.
Activitatea pompierilor, în această perioadă, este concentrată și la verificarea lanurilor de păioase, a tehnicii încadrate în campania de recoltare. Un accent deosebit se pune și pe informarea populației în vederea prevenirii cazurilor de înec în cele circa 59 de bazine acvatice din raion.
De notat că Secția Situații Excepționale Nisporeni are în dotare trei autospeciale de stingere a incendiului, iar aprovizionarea cu apa necesară se face de la apeductul central orășenesc.
Ina Landa 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *