VIDEO | Ungheni – poarta Republicii Moldova către UE

strategii pentru un potential municipiu
Captură: AiciTV.md

Proiectele lansate de către autoritățile naționale și locale, și impactul acestora asupra dezvoltării și prosperării comunităților din raionul Ungheni au fost discutate de autorități la o întîlnire cu Viceministrul dezvoltării regionale și construcțiilor, Veceaslav Guțuțui. În rezultat, Ungheniul va avea elaborate strategiile de dezvoltare a sectorului privat, infrastructurii, mediului și turismului, și mai nou, și strategia eficienții energetice. 
Veceaslav Guțuțui a mai menționat că o atenție sporită din partea Guvernului Republicii Moldova se acordă dezvoltării Urbane echilibrate, care presupune dezvoltarea orașelor care au potențial economic, industrial, cultural, etc. . Aceste urbe vor avea rol de locomotive în teritoriu și vor beneficia de anumite facilități. Pe această cale, primăria orașului Ungheni, depune eforturi de a căpăta statut de municipiu.
Potrivit viceministrului, Veceaslav Guțuțui, inițiativele lansate de primăria orașului Ungheni vor fi susținute prioritar, deoarece Ungheniul este poarta Republicii Moldova către Uniunea Europeană.

Sursa: AiciTV.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *