Un nou director cu noi reguli de joc pentru Palatul culturii din Ungheni

În fotografie: Aliona Leşanu prezentată colectivului de către primarul Alexandru Ambros
În fotografie: Aliona Leşanu prezentată colectivului de către primarul Alexandru Ambros

Începînd cu 6 iunie, după un interimat de un an şi jumătate, Palatului culturii din Ungheni are un nou director. Este vorba de Aliona Leșanu, licenţiată în managementul artistic.  
La întîlnirea cu angajații instituţiei, ea a declarat că noua sa funcţie nu o pune faţă în față cu necunoscutul, deoarece are experiență în domeniu, are și studiile necesare. „Voi opta, în primul rînd, pentru disciplină, bazată pe exemplul propriu”, a accentuat dînsa.
Primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, care a venit s-o prezinte colectivului, și-a exprimat încrederea că proaspăta directoare va da un suflu nou activității Palatului culturii, așa încît instituția să devină o carte de vizită a orașului Ungheni. ”Sper să creați o echipă unită, care își va concentra eforturile asupra promovării valorilor culturale atît la nivel naţional, cît și internaţional”, a accentuat dînsul.
Aliona Leşanu, la rîndul ei, a subliniat că își dorește ca Palatul culturii să devină, în scurt timp, un centru cultural cu renume, fiind atrase aici fonduri extrabugetare, obiectiv care, potrivit dînsei, poate fi atins doar cu susținerea echipei.
Faceţi cunoştinţă: Aliona Leșanu
Este originară din Pîrlița, Ungheni. Are 37 de ani. A absolvit Colegiul de creație populară din Soroca, specialitatea regizor de creație popualră. Ulterior, a studiat la Universitatea de Stat a Artelor din Moldova, facultatea management artistic, specialitatea regie-estradă. A făcut şi studii postuniversitare în același domeniu.
Funcții deținute: metodist în creație populară la Direcția raională cultură Ungheni; conducător al cercurilor dramatice de la școala-internat din Ungheni și gimnaziul ”Ion Vatamanu” din Pîrlița; șef al Casei de cultură a Universității Cooperatist-Comerciale din Moldova; manager vînzări la o companie de produse cosmetice.
De notat că Palatul culturii din Ungheni este unul dintre cele mai mari din R. Moldova, avînd o carte de vizită impresionantă. După decesul fostului director, Gheorghe Bodolica, interimatul a fost asigurat de  Aliona Popovici, care ocupase pînă atunci  funcția de șef sector lucrul cu copiii.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *