Premieră pentru Moldova. Astăzi, la Ungheni va avea loc primul Summit Feroviar al Moldovei

Gara feroviara internationala Ungheni
Gara feroviara internationala Ungheni

Premieră pentru Moldova. Astăzi, la Ungheni va avea loc primul Summit Feroviar al Moldovei, organizat de „Căile Ferate din Moldova” şi Club Feroviar, sub patronajul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Evenimentul va avea loc la Ungheni.
Parte a unui Acord de Asociere cu Uniunea Europeană, activă în cadrul Parteneriatului Estic şi cuprinsă în Sinergia Mării Negre, Moldova se află într-un proces de implementare a unor reforme ce au ca obiectiv creşterea competitivităţii economice.
Pentru perioada 2010 – 2013, Uniunea Europeană a acordat Moldovei asistenţă financiară în valoare de aproximativ 550 milioane de euro. Astfel, ţara noastră este cel mai mare beneficiar de asistenţă pe cap de locuitor din vecinătatea UE.
În domeniul transporturilor, Moldova a adoptat, în 2007, Strategia Infrastructurii Transportului Terestru, iar în 2011, cu sprijin financiar din partea Băncii Mondiale, Guvernul a lansat un proiect pentru elaborarea Strategiei de Transport şi Logistică.
În ceea ce priveşte dezvoltarea sectorului feroviar, Executivul s-a concentrat asupra unor activităţi prioritare listate în „Programul de activitate a Guvernului „Integrarea Europeană: Libertate, Democraţie, Bunăstare” 2009-2013: reabilitarea şi electrificarea căilor ferate şi racordarea la ecartamentul european, în mod prioritar a porţiunii Chişinău-Ungheni şi liberalizarea şi dezvoltarea concurenţei pe piaţa serviciilor de transport feroviar.
Sursa: publika.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *