Peste 22.160 de țigarete descoperite la Sculeni

tigari confiscate la frontiera SculeniPolițiștii de frontieră ieșeni împreună cu lucrători vamali au descoperit doi bărbați, care au încercat să introducă ilegal în România 22.160 țigarete cu timbru de acciză  Republica Moldova.
În data de 23 iunie a.c., pentru valorificarea unor informații aflate în lucru, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Iași și din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii traficului ilicit cu țigări, în cadrul căreia au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unor controale amănunțite asupra mai multor autovehicule.
1. În urma controlului amănunțit efectuat asupra autovehicului marca Ford Tranzit, condus de Anatolie B. în vîrstă de 31 ani, cetățean din Republica Moldova, echipa formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un locaș special amenajat în podeaua autovehiculului, cantitatea de 19.000 țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.
2. În urma controlului amănunțit efectuat asupra autoturismului marca Volkswagen Passat, condus de Nicolae E., în vîrstă de 21 ani, cetățean din Republica Moldova, echipa formată din polițiști de frontieră și inspectori vamali, a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în două locașuri special amenajate între bancheta din spate și pragurile autoturismului cantitatea de 3.860 țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.
Conform prevederilor legale în vigoare, inspectorii vamali au dispus sancționarea contravențională a bărbaților cu amendă în valoare de 10.000 lei, fiecare, ridicarea întregii cantități de țigări și a celor două autovehicule în vederea confiscării.
Polițiștii de frontieră au luat măsurile legale ce se impun pentru anularea permiselor de mic trafic emise pe numele celor doi cetățeni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *