O companie școlară din Ungheni – cea mai bună din Moldova

compania_NextNEXT – compania școlară a Liceului teoretic „Vasile Alecsandri” din Ungheni va reprezenta Republica Moldova la Competiția Internațională a Companiilor Școlare, organizată de Junior Achievement Europa în România, unde vor participa echipe din peste 17 țări ale lumii. Aceasta s-a decis în urma unui concurs al Companiilor Şcolare organizat pe 1 iunie.
S-a întâmplat pe 1 iunie, în rezultatul participării la Târgul Național al Companiilor Şcolare a 20 de companii si școli Internate din țară, incluse în programul de educaţie economică.
Evenimentul a fost organizat la CIE Moldexpo de Junior Achievement Moldova, în parteneriat cu Ministerul Tineretului și Sportului din R. Moldova, B.C. Moldova Agroindbank, Ministerul Economiei, compania Linella și Fundația Familia Sturza.
Tîrgul este o oportunitate pentru elevii cu vîrsta cuprinsă între 12-19 ani ce au experiență antreprenorială, de a activa într-un mediu de afaceri real, de a promova și a comercializa produsele Companiei Școlare, imaginea proprie și a instituției de învățămînt din care fac parte. De asemenea evenimentul este o oportunitate pentru elevi de familiarizare cu experiența și ideile altor tineri în domeniul antreprenoriatului.
În cadrul Tîrgului, a avut loc Competiţia Națională „Compania Anului” – un concurs captivant al Companiilor Şcolare cu scopul de a identifica și încuraja cele mai bune echipe din instituțiile preuniversitare, care au experiență în domeniul antreprenoriatului.
La tîrg au fost expuse produse create manual de tineri activi, ingenioși, viitori antreprenori de succes. Elevii participanți la eveniment au fost instruiți în cadrul programului de educație economică Compania Școlară. Acesta reprezintă un „laborator” economic și de afaceri care îi ajută pe elevi să înțeleagă, prin practică, principiile teoretice ale afacerilor și mecanismele economiei de piață.
Cătălin Ambros, președintele companiei câștigătoare „NEXT”, a declarat: „A fost o competiție la un nivel înalt, deoarece fiecare companie și-a expus cele mai bune produse și servicii, cele mai bune prezentări și planuri de afaceri”.
„A fost o revelație să descoperim atâta entuziasm și implicare din partea acestor tineri. S-a văzut clar că s-a muncit, că echipele, îndrumați de profesori, au fost bine pregătite și că programele JA Moldova le-au fost de mare ajutor”, a afirmat Tatiana Ungureanu, director executiv Junior Achievement Moldova.
Sursa: studentie.md/Alina Codreanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *