Liber la pescuit pe rîul Prut

pescarDupă o perioadă de 60 de zile de prohibiție, pe data de 14 iunie a fost deschis oficial sezonul de vară la pescuitul sportiv-recreativ și de amator pe rîul Prut.
Dacă undițele sînt deja pregătite, atunci pescarii trebuie doar să se asigure că au toate ștampilele puse pe permisul de pescuit. Acesta poate fi obţinut, în acest sezon, contra sumei de 300 de lei. Pescarii pensionari vor plăti doar jumătate din preţ, adică 150 de lei, ne-a spus Victor Balan, cinegetician al Societății de vînători și pescari Ungheni, după care a punctat: „Pescarii vor avea dreptul să iasă la pescuit pe Prut doar cu undița, iar cantitatea de pește prins va trebui să nu depășească greutatea de cinci kilograme pe zi”.
Cele mai frecvente specii de peşte întîlnite în Prut, potrivit specialistului, fac parte din cele răpitoare, cum ar fi știuca, șalăul sau somnul.
Reamintim că la începutul acestui an, pe 10 ianuarie, un unghenean a prins în Prut un somn gigant, cu o lungime de 2,4 metri şi o greutate de 72 de kilograme.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *