În lumea florilor. Stephanotis floribunda

Stephanotis floribunda Dacă îți dorești să obții adevărate decorațiuni naturale, apelează la plantele agățătoare. Folosind suporturi de diferite forme, poți dirija creșterea acestora, iar rezultatul poate fi spectaculos.
Una dintre plantele care te-ar putea ajuta să realizezi cu succes o asemenea idee este Stephanotis floribunda sau, cum i se mai spune în popor, Iasomia de Madagascar. Asemănarea dintre florile sale și cele ale iasomiei i-a adus denumirea de ”iasomie de Madagascar”.
Chiar dacă nu este înflorită, Stephanotis floribunda este totuși foarte frumoasă prin frunzele sale cerate, lucioase. Este o plantă destul de greu de întreținut, fiind foarte pretențioasă, dar merită efortul, în special datorită florilor sale alb și foarte parfumate. Planta are nevoie de multă lumină și umiditate.
Dacă este ținută afară, e necesar să fie pulverizată zilnic cu apă, numai nu pe flori. În perioada de înflorire necesită mai multă căldură decît în mod obișnuit.
Pune în ghiveci un cerc din sîrmă sau din plastic pe care planta să se cațăre. Pe măsură ce crește, ea se va înfășura în jurul cercului și vei obține un ghiveci decorativ foarte interesant.
Temperatura preferată a plantei este de 14-25 grade C – vara, iar iarna aceasta nu trebuie să fie mai mică de 10-13 grade. Planta nu suportă varietăți bruște de temperatură (pierde bobocii). Sfaturi de îngrijire:
– din mai pînă în septembrie se fertilizează o dată la 15 zile cu îngrășămînt lichid;
– o perioadă de uscăciune și de răcoare este obligatorie iarna – pentru formarea florilor;
– anual se transplantează într-un ghiveci mai mare.
Bobocii plantei cad dacă:
– se schimbă locul plantei,
– se întoarce ghiveciul,
– suferă variații bruște de temperatură,
– suferă de sete.
Frunzele se îngălbenesc sau se decolorează:
– cînd apa și/sau subratul plantei sînt prea calcaroase;
– cînd planta nu are lumină suficientă.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *