Contrabandă de țigări depistată la P.T.F Sculeni

grăniceri
Sursa: http://border.gov.md

Pe parcursul zilelor de weekend, colaboratorii Serviciului Grăniceri au constatat şase cazuri de tentativă a trecerii frontierei de stat şi alte trei de încălcare a regimului de frontieră, cu implicarea a doi ucraineni şi şapte moldoveni, precum şi reţinerea a şase persoane care nu au respectat termenul de şedere pe teritoriul ţării.
În perioada vizată, inspectorii controalelor de frontieră au semnalat trei cazuri pentru încălcarea legislaţiei cu privire la frontiera de stat, cum ar fi aspectul săvîrşirii infracţiunii de fals prin aplicarea în uz a actelor contrafăcute.
Totodată, acţionînd în baza informaţiilor parvenite de la organele de drept naţionale, grănicerii în punctele de trecere au reţinut nouă persoane, aflate în conflict cu legea.
Totodată, grănicerii în comun cu vameşii, au contracarat un caz de scoatere din ţară a produselor de tutungerie. Reţinerea a fost semnalată la ieşirea din Republica Moldova în punctul de trecere a frontierei de stat „Sculeni”, iar materialele de reţinere vizavi de acest caz, precum şi contrabanda au fost transmise organului vamal pentru continuarea cercetărilor în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor de fraudare şi adoptarea deciziei în conformitate cu legislaţia Republicii Moldova.
În ceea ce priveşte traficul de persoane şi a mijloacelor de transport atît pe sensul de intrare, cît şi pe cel de ieşire din ţară, conform datelor parvenite de la Direcţiile Regionale a Serviciului Grăniceri, a fost unul echilibrat, neformîndu-se rînduri la punctele de trecere a frontierei de stat.
Sursa: Serviciul Grăniceri al Republicii Moldova


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *