Autoturism furat din Cehia depistat la P.T.F. Sculeni

autoturism furat depistat la  P.T.F. Sculeni
Sursa: ijpfiasi.ro

Polițiștii de frontieră ieșeni au depistat în P.T.F. Sculeni un autoturism care fusese declarat furat în Cehia.
În data de 04 iunie a.c., în jurul orei 22.15, la P.T.F. Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de ieșire din țară, românul Ion B., în vîrstă de 58 de ani, la volanul unui autoturism marca Volkswagen Caddy, aparținînd unei firme de transport din Cehia.
La controlul de frontieră, în urma verificărilor specifice efectuate polițiștii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în alertă cu măsura de indisponibilizare a bunului în vederea confiscării, deoarece autoturismul respectiv este furat din Cehia.
Bărbatul a declarat că este angajat al firmei din Cehia și se deplasa spre Republica Moldova pentru a-și vizita familia. Acesta a mai adaugat că nu avea cunoștințe despre faptul că autoturismul figura ca fiind furat.
Polițiștii de frontieră ieșeni i-au intocmit lui Ion B.. dosar penal pentru săvîrșirea infracțiunii de furt calificat, urmînd a fi înaintat Parchetului de pe langa Judecătoria Iași cu propunerile legale.
Autoturismul, în valoare de 53.578 lei, a fost indisponibilizat și introdus în parcul auto de la sediul I.T.P.F. Iași, pînă la finalizarea cercetărilor.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii arii infracționale și a tuturor persoanelor implicate.
Sursa: ijpfiasi.ro


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *