Au plecat după medalia de argint, dar s-au mulţumit cu una de bronz

festival, bulgaria, copii, palatul culturii, ungheni, concursObosiți, dar cu multe amintiri frumoase au revenit acasă din orașul Konin, Polonia micii artiști ungheneni de la Studioul muzical ”Do-Re-Micii” și colectivul de dans modern ”Mega Dance”. Ei au participat la Festivalul-concurs internațional de cîntece și dansuri ”Konin 2012”, ediția a 33-a, desfășurat în perioada 1-3 iunie. Prestația lor a fost apreciată cu medalia de bronz – pentru interpreți, și mențiune – pentru dansatori.
„A fost greu, multe colective, copiii au avut emoții mari și, în plus, a fost foarte frig”, şi-a împărtășit primele impresii Veronica Morcov, conducătoarea artistică a Studioului „Do-Re-Micii” de la Palatul culturii din Ungheni. Cu toate acestea, ea a menționat că este bucuroasă de  rezultatele obținute și nu se va opri aici: „Sperăm ca numele orașului Ungheni să mai răsune de pe scenele din Konin”, a spus dînsa.
Prestația tuturor participanților la acest festival, la care au participat tineri artişti din peste zece țări, a fost apreciată de un juriu format din interpreți și compozitori cunoscuți în Polonia. Astfel, drumul spre gala premianților nu a fost deloc uşor. Potrivit Veronicăi Morcov, participanții care au ajuns în finală, printre care s-au numărat și membrii studioului ”Do-Re-Micii”, au evoluat, în ultima zi, pe o scenă foarte mare, în aer liber, în fața unui public numeros. Concertul a durat pînă la miezul nopții.
Talentul artiștilor ungheneni a fost remarcat la Konin și de directorul general al Palatului Culturii și Științei din Varșovia, care le-a făcut o invitație pentru anul viitor la un festival similar, ce se desfăşoară în capitala Poloniei.
„Copiii noștri au trăit o experiență deosebită, au primit o doză de profesionalism la acest festival”, a specificat, în încheiere, Aliona Popovici, directorul interimar al Palatului culturii din Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *