Au adus cu sine din Bulgaria un aur și argint

Au adus cu sine din Bulgaria un aur și argintEste vorba despre Studioul muzical ”Do-Re-Micii” de la Palatul culturii din Ungheni, care s-a reîntors recent din Bulgaria, de la Festivalul internațional pentru copii ”Solnțe, radosti, krasota” („Soare, bucurie, frumuseţe”), ediția a XIII-a.  A revenit cu trei premii: locul I – grupa mică, locul II – grupa mare şi cea mijlocie.
Însoțiți de părinți și conducătorii artistici Aliona Popovici și Veronica Morcov, 21 de copii ungheneni s-au aflat pe malul Mării Negre, în orașul Nesebr, timp de șapte zile, în perioada 13-21 iunie. Ei au profitat din plin de mare, plajă, soare și, desigur, de ospitalitatea gazdelor.  De notat că tinerii artişti din Ungheni participă pentru a doua oară consecutiv la acest festival.
”Deja aveam experiență şi am ştiut cum să ne pregătim pentru acest an. De aceea şi rezultatele nu s-au lăsat mult așteptate”, a menționat Aliona Popovici, conducătoarea Studioului ”Do-Re-Micii”. Dînsa s-a arătat satisfăcută de prestația discipolilor săi, subliniind că şi în continuare îi va pregăti pentru evoluţii în afara țării, astfel promovînd talentele unghenene. ”Consider că  rezultatele copiilor sînt bine meritate. În Bulgaria nu ne cunoaște nimeni și nu am fost apreciaţi  pentru ochi frumoși ”,  a mai adăugat dînsa.
În calitate de concurenți, ”Do-Re-Micii” i-au avut pe copiii din România, Ucraina, Belarus, Rusia, Polonia. Interpreții din grupa mică a studioului au încîntat juriul și publicul cu piesele ”Ploița” și ”Ai-da-na”. Cei mai măricei au venit în faţa publicului cu cîntecele ”Copiii gliei” și ”No, no” (grupa medie), ”Roata morii” și ”Costică” (grupa mare). Aranjamentul muzical aparține compozitorului Ion Lincovschi Jr.
Anul trecut, ”Do-Re-Micii” au obţinut la acelaşi festival un loc unu (pentru grupa mare) și un loc doi (pentru grupa mică).  După revenirea din Bulgaria, ”Do-Re-Micii” au anunțat că pleacă în vacanță pînă la toamnă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *