A schimbat Chişinăul pe Nisporeni şi nu regretă

Şeful Secției Poliție Rutieră Nisporeni, Sergiu RobuŞeful Secției Poliție Rutieră Nisporeni, Sergiu Robu, este originar din Chișinău. La Nisporeni a venit din obligațiuni de serviciu, în anul 1998, și a rămas aici, înființîndu-şi o familie cu o nisporeneancă, care l-a cucerit pentru toată viața. Astăzi se mîndrește cu cei doi copii ai săi, iar familia este tot ce are mai scump, recunoaşte Sergiu Robu.
A absolvit Academia de Poliție din Chişinău. Dintotdeauna l-au pasionat automobilele şi visează că, înt-ro zi, va putea să-şi cumpere un Audi. Îi plac mult animalele domestice, în special cîinii de rasă.
Cînd este întrebat dacă nu regretă alegerea făcută cîndva, renunţînd la oraşul său natal, Chişinăul, în favoarea Nisporeniului, răspunde fără nici o ezitare: „Nu” şi explică de ce: „Aici am tot de ce am nevoie: o familie frumoasă și un serviciu care îmi place”. Ştie că omul sfinţeşte locul, şi nu invers. „Te poți realiza ca personalitate, indiferent unde te-ai afla. Un specialist bun are posibilitatea să se afirme oriunde”, spune, cu fermitate, șeful poliției rutiere din Nisporeni. Tocmai de aceea, la moment, nu este măcinat de nici un regret legat de cursul vieții care l-a adus pe plaiurile nisporenene.
Considerați că sînteți un om realizat?
Practic, da. Atît în domeniul profesional, cît și în plan familial.
Care sînt principiile dumneavoastră de viață?
În primul rînd, corectitudinea și responsabilitatea. Sînt calităţi necesare şi în munca pe care o prestez zi de zi. Aici trebuie să lucrăm spre binele populației, să respectăm drepturile cetățeanului.
Principalele momente din viață care v-au făcut să fiți ceea ce sînteți?
Înființarea familiei cred că este unul dintre cele mai principale momente. Dar şi faptul că am avut norocul să nimeresc într-un colectiv unit, la crearea căruia am contribuit şi eu. Este un crez al meu, căci, pentru a te afirma, este nevoie de o atmosferă unde domneşte respectul reciproc, responsabilitea și disciplina.
Cu ce se mîndrește Sergiu Robu?
Cu familia mea, cu toate realizările profesionale pe care le-am avut pe parcursul activității. Aş vrea să că sînt respectat de către colegi, ceea ce constituie un alt motiv de mîndrie.
Ce calități ar trebui să aibă un om ca să fie prietenul dumneavoastră?
Nu trebuie să fie minciunos. Nnu pot tolera minciuna sub nici o formă. Trebuie să fie un om simplu, dar încrezut în forţele proprii. Ce mai, să corespundă zicalei: ”Prietenul bun la nevoie se cunoaște”.
Ocupația dumneavoastră preferată?
Serviciul e pe primul plan. Vrem noi sau nu vrem, dar cea mai mare parte a vieţii o petrecem la muncă, în biroul de serviciu. În timpul liber am un hobby – vînătoarea. Pentru mine este un sport, care mă relaxează, mă face să acumulez noi forţe. Sînt pasionat şi de automobile. În special, prefer marca Audi.
Visul dumneavoastră de fericire?
Nu am prea mari visuri de fericire. Sănătate să fie, altceva nu-mi doresc. Sănătate copilașilor mei, familiei.
Starea de spirit actuală.
Nu sînt în depresie, mergem înainte. Sînt gata să-mi îndeplinesc cu cinste toate obligaţiunile de serviciu.
Cine au fost cei care v-au marcat caracterul și viitorul?
Părinții, de la ei începe totul.
Deviza dumneavoastră.
Numai înainte și deloc înapoi.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *