Vlad Filat: Construcția gazoductului Iași-Ungheni, proiect de interes național

Vlad Filar, premier
Sursa: agerpres.ro

Guvernele României și Republicii Moldova vor declara construcția gazoductului Iași-Ungheni proiect de interes național pentru ambele state. Vlad Filat a declarat joi seara la postul national de televiziune Moldova 1 că a convenit aceasta în cadrul întrevederii de la București cu Victor Ponta.

„În ceea ce ține de gazoduct, am convenit că la urmatoarele ședinte ale guvernelor de la Chișinau și București să fie declarate ca proiect de interes național. Aceasta presupune o cu totul și cu totul altă atitudine și implicare”, a declarat Vlad Filat.
El a evitat să spuna cînd ar putea fi finalizata constructia gazoductului, dar a mentionat ca pana la sfarsitul lunii urmeaza sa fie elaborat caietul de sarcini care va stabili mai exact care va fi perioada de timp necesara. Anterior, autoritatile de la Chișinău spuneau ca gazoductul ar putea fi construit pana la sfarsitul anului, dar presedintele Traian Basescu a declarat recent ca cel mai probabil va fi finalizat in anul 2014.
De asemenea, el a declarat ca a convenit cu premierul român și în privința implementării proiectului de interconectare a rețelelor energetice Iași-Ungheni.
Vlad Filat a intreprins miercuri, 09.05.2012, o vizita la Bucuresti la invitatia lui Victor Ponta.
Sursa: agerpres.ro


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *