VIDEO | Toată informația într-un singur birou

birou de informatii
Captură: AiciTV.md

Astăzi, la Ungheni, a avut loc deschiderea Biroului Comun de Informații și Servicii, instituția unde cetățenii vor putea afla informațiile utile despre creșterea oportunităților de angajare în cîmpul muncii, consultanță în agricultură și asistență socială. Ungheniul este primul raiona care și-a exprimat interesul în intenția de a deschide ghișeul unic pentru prestarea informațiilor și serviciului populației locale.
Biroul comun de informații și servicii va oferi informații și va presta presta servicii în urmatoarele domenii: angajare în cîmpul muncii, asistență și protecție socială, raporturi de muncă, inițiere și dezvoltarea afacerilor, relații funciare și cadastru, servicii de extensiune și consultanță în agricultură.
Oficialii au menționat că acest birou este binevenit în vederea îmbunătățirii accesului la informații și servicii de calitate pentru femei, bărbați, tineri și persoane în etate. În cadrul evenimentului de deschidere a biroului a fost semnat un memorandum de întelegere între prestatorii de servicii și administrația raionului Ungheni privind funcționarea eficientă a acestei instituții.
Biroul a fost deschis ]n cadrul programului United Nations Women in Moldova ]n parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Familiei, și Ministerului Economiei cu susținerea financiară a guvernului Suede și a agenției Suedeze de cooperare internațională pentru dezvoltare. Activitățile programului se implementează pe parcursul perioadei 2010-2013 la nivel local și național.

Sursa: AiciTV.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *