VIDEO | La Ungheni a demarat Festivalul – Concurs al cîntecului și dansului popular ”Alunelul, alunelul hai la joc”

festivalul - concurs ”Alunelul, alunelul hai la joc”
Captură: AiciTV.md

La Ungheni a demarat Festivalul – Concurs al cîntecului și dansului popular ”Alunelul hai la joc”. În cadrul festivalului participă copii devîrstă preșcolară de la diferite grădinițe din raionul Ungheni. Scopul acestui eveniment este evidențierea și promovarea copiilor talentați și a tradițiilor autentice.
Ansambluri de copii de muzică și dans din 15 grădinițe din raionul Ungheni și-au demonstrat talentul și măiestria în cadrul festivalului – concurs ”Alunelul, alunelul hai la joc”. Micuții îmbrăcați în costume naționale au avut la dispoziție cîte 15 minute pentru a prezenta publicului programul artistic.
Conducătorii ansamblurilor de copii, dar și managerii instituțiilor preșcolare spun că în cadrul concursului micuții au posibilitate să-și demonstreze calitățile interpretative și să-și dezvolte abilitățile oratorice din frageda copilărie.
Potrivit juriului, colectivele artistice de copii au avut o evoluție în scenă deosebită. Concurenții au fost apreciați după mai multe criterii ce țin de înterpretare, costumație și nu numai.
În cadrul festivalului – concurs ”Alunelul, alunelul hai la joc” s-au acordat premii aparte pentru atît pentru colctivele de copii din localitățile rurale, cît și pentru instituțiile preșcolare din orașul Ungheni. Pe locul I s-au plasat 3 ansambluri: unul din satul Pîrlița și două colective de la grădinițele ”Steluța” și ”Teresa Slobulevschi” din orașul Ungheni.  Evenimentul se desfășoară anual și se află la cea de-a 7-a ediție . Festivalul – concurs este organizat de către Direcția Generală Învățămînt Tineret și Sport din raionul Ungheni în parteneriat cu Primăria Orășănească.

Sursa: AiciTV.md
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *