Un premiu cu iz francez înmînat la Ungheni

Philippe Chaudier„Premiul Eiffel”, instituit de primăria Ungheni cu ocazia aniversării a 135-a de la inaugurarea podului feroviar peste Prut proiectat de inginerul francez Gustave Eiffel, a fost decernat, într-o atmosferă festivă, pe 27 aprilie, omului de afaceri Philippe Chaudier, cetăţean francez stabilit cu traiul, deja de un deceniu, la Ungheni.
Evenimentul s-a produs în prezența Ambasadorului Franței în Republica Moldova, Gerard Guilloneau, a șefului Oficiului consular al României din Ungheni, Petre Lițiu, și a oficialităților locale. ”Pentru proiectele realizate la Ungheni, pentru faptul că demonstrează că iubește în egală măsură şi Franța, și Republica Moldova, permiteți-mi să inaugurăm aici, la Ungheni, un premiu pe care-l vom numi ”Premiul Eiffel”, iar primul deținător al acestuia va fi domnul Philippe Chaudier”,  a declarat, în cadrul festivităţilor prilejuite de cei 135 de ani ai podului feroviar peste Prut, Alexandru Ambros, primarul de Ungheni.
Vizibil marcat, deținătorul  „Premiului Eiffel” a rostit un discurs emoționant: „Acest premiu este o onoare foarte mare pentru mine și sper că eu nu voi fi și cel din urmă deținător al lui. La rîndul meu, promit să mă exprim și în continuare prin activități solidare, frumoase pentru societate”.  Philippe Chaudier și-a făcut un nume cu renume la Ungheni, datorită activității sale în domeniul implementării și realizării proiectelor de menire socială. Dînsul este fondatorul AO „Degețel”, prin intermediul căreia a reușit să aducă la Ungheni, dar şi în alte localităţi ale Republicii Moldova, ajutoare de sute de mii de euro. Principiile pe care se bazează întreaga sa activitate sînt solidaritate și parteneriat. În anul 2007, Philippe Chaudier a devenit cetățean de onoare al orașului Ungheni. „Premiul Eiffel” i-a fost decernat pentru facilitarea relațiilor moldo-franceze.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *