Sărbătoare dublă la Mănoileşti

Sărbătoare dublă la MănoileştiAutorităţile din Mănoileşti, Ungheni au decis să îmbine utilul cu plăcutul şi să organizeze două sărbători într-o singură zi. În parcul din sat s-a adunat, pe 9 mai, lume multă, din patru sate ale comunei. Oamenii au venit să sărbătorească şi Ziua Victoriei, și Ziua Sportului.
„An de an, marcăm la Mănoileşti, într-o singură zi, două evenimente. Ne străduim să atragem în activitățile dedicate acestor sărbători nu numai generația mai în vîrstă, dar și tineretul”, a specificat Grigore Popa, primarul de Mănoilești.
Dînsul a subliniat că, deși primăria nu dispune de prea mulți bani, totuși a reușit să pună deoparte aproximativ 6000 de lei pentru organizarea acestor evenimente. Cei trei veterani ai războiului al doilea mondial au primit din partea primăriei cîte un ajutor în valoare de 500 de lei, iar văduvele de război, şapte la număr – cîte 150 de lei. Totodată, 3000 de lei au fost cheltuiți pentru stimularea participanților la competiţiile sportive. „De cînd mă țin minte, încă elev fiind, la Mănoilești se sărbătorea Ziua Sportului”, își amintește Sergiu Andrușca, directorul gimnaziului Mănoilești, un promotor înflăcărat al sportului şi modului sănătos de viață.
Volei, mini-fotbal, alergări pe distanţe mici şi medii, şah – toate au avut priză la sportivii locali. Dar cea mai spectaculoasă a fost, ca de obicei, trînta. Ion Pentelei, un tînăr mănoileştean de 18 ani, care munceşte peste hotare şi periodic revine la baştină, a reuşit să cîştige trofeul suprem – berbecul. ”Vom face frigărui împreună cu colegii de luptă”, s-a împărtăşit dînsul cu „Expresul”.
Sărbătoarea s-a încheiat seara tîrziu, cu o horă a satului.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *