Loturi mici de cartofi timpurii pe piața din Ungheni

cartofi timpurii
Sursa: reteteaz.net

Piața din Ungheni continuă să fie supra saturată de cartofi. Comercializează intermediarii și producătorii din Ungheni, Drochia, Edineț. Cartofii sunt ambalați în saci de plasă de diferite dimensiuni. Cartofii iși pierd calitatea – cresc mugurii și înverzesc. Cererea pentru produsul dat este medie.
Prețurile la cartofii de anul trecut variază între 1,00 și 2,00 lei/kg. Comparativ cu anul trecut prețurile s-au micșorat cu 64-89%. Această situație este caracteristică pentru toate piețele monitorizate din republică. Pe piață au apărut primele loturi de cartofi timpurii aduse de la bazele angro din Chișinău. Cartofii sunt calitativi și se comercializează cu 20,00 lei/kg de către intermediari. (Detalii : www.agravista.md)
Conform datelor Biroului Național de Statistică, în lunile ianuarie-martie 2012, prețurile producătorului la produsele vegetale s-au micșorat în medie cu 10,2%. Esențial s-au micșorat prețurile la cartofi – cu 74,9%, struguri – cu 51,8%, legume – cu 42,1%, fructe și pomușoare – cu 11,6%, floarea soarelui – cu 11,6%.
După opinia operatorilor de piață, odată cu apariția cartofilor timpurii, a aparut și riscul de necomercializare a cartofilor de anul trecut, deoarece rezervele sunt foarte mari, iar consumatorii dau preferință cartofilor noi.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *