Incredibil, dar adevărat. Un poliţist a refuzat să ia mită

un politist a refuzat sa ia mita
Sursa: ziare.com

Faptul s-a consumat săptămîna trecută, la Nisporeni, în regiunea satului Soltăneşti. În seara zilei de 16 mai, plutonierul de poliție Vasile Bădărău i-a cerut unui conducător auto, care transporta metal neferos, să prezinte actele de proveniență a mărfii.
După ce a descoperit lipsa documentelor necesare, agentul rutier a purces la întocmirea unui proces-verbal contravențional. Văzînd că șansele de a suporta unele sancțiuni sînt tot mai mari, șoferul a încercat să-și răscumpere vina cu bani.
„Conducătorul auto mi-a spus că îmi dă 200 de lei numai să-i dau voie să plece fără proces-verbal”, povesteşte poliţistul. Fiind întrebat de ce nu i-a luat, dînsul a răspuns scurt: „Aş fi încălcat legea”, după care a adăugat zîmbind că, deși mituitorul vorbea despre 200 de lei, acesta i-a aruncat pe bancheta din față a automobilului de serviciu mai multe bancnote, inclusiv una de 200 de lei.
Pe cazul respectiv a fost pornită o anchetă penală. Potrivit lui Sergiu Robu, șeful Secției Poliție Rutieră Nisporeni, dacă va fi găsit vinovat, conducătorul auto riscă o pedeapsă de pînă la 5 ani privațiune de libertate sau o amendă de la 20 mii lei pînă la 60 mii lei.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *