În Georgia, la Zilele oraşului Kutaisi

Primaria Ungheni O delegaţie a primăriei Ungheni, în frunte cu viceprimarul Dumitru Radu,  a luat calea aerului spre Kutaisi, Georgia, pentru a participa la Zilele oraşului. “Deja de doi ani colaborăm cu administraţia acestui oraş. Implementăm, împreună, un proiect vizînd dezvoltarea turismului”, a declarat primarul Alexandru Ambros. Potrivit dînsului, în prezent se lucrează asupra elaborării unei rute turistice pentru georgieni, care va începe de la beciurile din Mileştii Mici, va continua la Ungheni, apoi turiştii vor trece Prutul, vor vizita cele mai importante mănăstiri de acolo şi vor reveni în R.Moldova, încheind traseul turistic la Cricova.
Şi Ungheniul va deveni un punct atractiv pentru turişti. “Avem ce le arăta aici”, a subliniat primarul, menţionînd podul Eiffel, gara feorviară şi schimbarea roţilor pentru ecartamentul îngust al căii ferate, cele două biserici: una proiectată de renumitul arhitect Alexandru Bernardazzi, iar a doua – ctitorită de prinţul Constantin Moruzi.
Graţie colaborării  cu reprezentanţii oraşului Kutaisi vor urma şi alte surprize ce vor contribui, cu siguranţă, la dezvoltarea turismului la Ungheni.
Fiind întrebat dacă nu se planifică şi semnarea unui Acord de înfrăţire între cele două oraşe, Alexandru Ambros a explicat că legislaţia Georgiei prevede proceduri foarte complicate pentru un asemenea acord. De aceea colaborarea va continua fără acesta, mai ales că georgienii sînt dispuşi să se implice în dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu unghenenii.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *