Cîte un ou gigant pentru Chişinău şi Nisporeni

Cîte un ou gigant pentru Chişinău şi NisporeniÎn acest an, nu doar Chişinăul s-a putut mindri cu o decoraţiune specială, prilejuită de Învierea Domnului, ci şi Nisporeniul. Şi la Chişinău, şi la Nisporeni a fost instalat, chiar în centru, cîte un ou decorativ gigantic, simbol al sărbătorilor pascale.
Dar, spre deosebire de Chişinău, unde oul a fost instalat din banii primăriei, la Nisporeni acesta a fost ridicat de către o persoană privată. Este vorba de Nicolae Adam, care a declarat, pentru postul de televiziune “Publika”, că a hotărît să facă acest gest frumos în cinstea fetiţei sale de doi anişori, Eva.
“Oul” gigant a fost instalat în preajma scuarului din centrul Nisporeniului. Toată lucrarea are o înălţime de aproape patru metri, pentru care familia Adam a scos din buzunar opt mii de lei. Dar a meritat, susţine capul familiei. Oul este ilustrat cu trei icoane, iar pe timp de noapte este iluminat.
E o privelişte minunată, cu care mulţi nisporeneni se mîndresc.
“Este un lucru sfînt pentru cetăţeni, mai ales că este făcut în preajma sărbătorilor de Paşte”, a subliniat, pentru acelaşi post TV, şi viceprimarul de Nisporeni, Victor Tulbure.
De notat că Nisporeniul a mai avut o iniţiativă frumoasă ce ţine de cele sfinte. Anul trecut, aici a fost înălţată o cruce de dimenisiuni impresionante, numită Crucea mîntuirii neamului românesc. Iniţiativa a aprţinut atunci postului de radio “Vocea Basarabiei”.

Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *