Apreciază corectitudinea şi se străduiește în permanenţă să fie corect

Viorel Caras, Șeful Secției poliție rutieră a Comisariatului Raional de Poliție UngheniScurt, clar și cuprinzător. Nu-i place vorba lungă. Faptele să vorbească. Apreciază cel mai mult corectitudinea şi se străduie în permanenţă să fie corect cu sine însuşi, dar şi cu cei din jur. Așa, cu siguranţă, trebuie să arate un agent rutier, un om care stă la straja respectării Regulamentului circulației rutiere.
Viorel Caras, Șeful Secției poliție rutieră a Comisariatului Raional de Poliție Ungheni, se numără printre cei mai buni în profesia pe care o mînuiește cu iscusință de 17 ani. Vin să confirme această afirmaţie numeroasele distincții expuse în biroul său. Printre acestea – şi una de la concursul internațional ”Cel mai bun în profesie”, desfășurat la Kiev, Ucraina, cu trei ani în urmă. Pe atunci, Viorel Caras activa în cadrul Direcției Poliție Rutieră a Republicii Moldova.
Automobilele l-au pasionat din fragedă copilărie. Nu întîmplător, după absolvirea școlii din satul natal, Sarata Veche, raionul Fălești, a mers să studieze la Universitatea Tehnică din Moldova, specialitatea automobile și gospodării auto. Părinții, ambii pedagogi, și-au dorit mult ca fiul lor să le urmeze calea. Nu a fost să fie. Dînsul şi-a ales propria cale.
”Nu regret alegerea pe care am făcut-o cîndva”, spune Viorel Caras. Este pasionat de munca pe care o face. Se conduce în permanenţă de dictonul: ”Nu locul înfrumusețează omul, ci omul înfrumusețează locul”.
Are 41 de ani şi crede că cele mai importante realizări din activitatea sa profesională urmează să le obţină. Cu siguranţă, mai are de spus un cuvînt în acest sens. În viaţa personală cea mai mare realizare este fiul său, Lucian, de doar doi anișori. Iată aici Viorel Caras se mîndrește cu adevărat. Toată bucuria şi speranța lui o întruchipează feciorul său care, de altfel, este născut într-o zi cu… Luciano Pavarotti, celebru tenor italian. ”Nu am știut despre această coincidență pînă nu demult. Atunci cînd am aflat, am rămas plăcut surprins”, mărturisește, zîmbind, Viorel Caras. Nimic în viaţă nu-i întîmplător. Cine ştie, poate că şi Lucian Caras va deveni în timp un Luciano Pavarotti, orice domeniu de activitate ar alege. Tatăl spune că nu şi-ar dori ca băiatul să-i urmeze calea profesională. Alegerea însă va fi de partea lui.
Credeți că sînteți un om realizat?
Nu. Nu am realizat, deocamdată, nimic deosebit, care să-mi permită să mă consider cu adevărat un om realizat.
Care sînt principiile dumneavoastră de viață?
Tot timpul și în orice împrejurare mă strădui să fiu corect cu cei din jur, să respect legea, să respect oamenii. Nu-mi place să mă avînt dintr-o extremă în alta.
Principalele momente din viață care v-au făcut să fiți ceea ce sînteți.
Pasiunea față de automobile.
Cu ce se mîndrește Viorel Caras?
Cu fiul meu, Lucian, cu familia mea, cu părinții și prietenii pe care îi am.
Ce calități ar trebui să aibă un om ca să fie prietenul dumneavoastră?
Ar trebui să fie ca și mine: corect și un om de omenie.
Ocupația dumneavoastră preferată.
Sînt pasionat de muzica în stil hard rock, dar și de profesia mea.
Visul dumneavoastră de fericire.
Să-l văd pe fiul meu, Lucian, mare.
Starea de spirit actuală.
Sînt optimist.
Cine au fost cei care v-au marcat caracterul și viitorul?
Desigur, părinții. Prin educația pe care mi-au dat-o, prin exemplul propriu şi felul lor de a fi, dînșii au știut să-mi arate calea cea corectă în viață.
Deviza dumneavoastră.
Înainte, înainte și numai înainte.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *