Alocasia – descriere și îngrijire

AlocasiaAlocasia este o plantă neobișnuită, o veți găsi în puține cărți sau magazine. Cu siguranță, ea atrage atenția – tulpinile drepte au frunze enorme sub formă de săgeată cu nervuri deschise la culoare. Din păcate, aceste plante spectaculoase nu se simt prea bine în camera de zi și după cîteva luni trebuie să revină la condițiile din seră.
Nici în mediul ei natural ea nu se întîlneşte foarte des. Fiind originară din pădurile tropicale din Malaezia, Alocasia este amenințată cu dispariția. Florile albe apar, de obicei, doar atunci cînd planta crește în locul de origine. Se consideră o floare otrăvitoare.
Alocasia poate atinge o dimensiune pînă la 1,50 metri, iar frunzele lungi și lucitoare, ca niște săgeți, pot atinge lungimea de 40 cm.
Planta decorativă crește mai bine într-un loc semiumbrit. Are nevoie de un climat umed și cald.
Îngrijire
Alocasia preferă o umiditate mare a aerului. În anotimpul rece, temperatura camerei nu trebuie să scadă mai jos de 18 grade Celsius. Dacă aerul este prea uscat, planta poate fi atacată de păduchi sau păianjeni. Dacă Alocasia are ”picioarele reci”, adică substratul este rece sau apa cu care se udă este prea rece, frunzele devin maro (cafenii). Nici umezeala stătută nu-i face bine plantei. Ea trebuie udată moderat şi stropită ocazional, cu apă săracă în calcar.
O dată la două săptămîni, din primăvară pănă-n toamnă, administrați-i un îngrășămînt complex în doze mici.
Sfat util: pentru ca să vă puteți bucura mai mult timp de aspectul atrăgător al Alocasiei, îndepărtați, prin tăiere, frunzele bătrîne ale plantei.
Atenție: Seva frunzelor este otrăvitoare, de aceea evitați amplasarea plantei în încăperi cu accesul facil al copiilor sau al animalelor de casă. Spălați mîinile temeinic după fiecare manipulare cu planta.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *