Achiziția terenurilor pentru construcţia gazoductului Ungheni – Iaşi a fost aprobată de Guvern

gazoductul Ungheni Iasi
Imagine: HotNews.ro

Guvernul a avizat pozitiv în şedinţa de astăzi achiziţia terenurilor din raionul Ungheni cu suprafaţa de 0,4994 ha pentru construcţia gazoductului Ungheni – Iaşi. De cumpărarea terenurilor se va ocupa Ministerul Economiei.
Terenurile agricole vor fi achiziţionate de la persoanele fizice din comuna Zagarancea, raionul Ungheni, iar Ministrul Economiei, conform planului general de construcţie a gazoductului de interconectare Ungheni – Iaşi va prezenta Guvernului, propuneri de modificare a destinaţiei terenurilor.
Despre construcţia gazoductului Ungheni – Iaşi s-a vorbit, când preşedintele României, Traian Băsescu, a efectuat o vizită în Republica Moldova. Atunci, şefii celor două state au convenit ca în cadrul politicii de vecinătate să fie realizat proiectul de punere în funcţiune a transportului de gaze Drochia – Ungheni – Iaşi. În luna mai 2010, fostul ministru al economiei, Adriean Videanu, a efectuat, de asemenea, o vizită în Republica Moldova, convenind cu premierul Vlad Filat construirea gazoductului.
Costul estimativ al proiectului se ridică la 20 de milioane de euro. O parte din fondurile necesare, în sumă de 7 milioane de euro urmează a fi alocate de către Comisia Europeană prin intermediul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova, 3 mil. euro pentru Republica Moldova şi, respectiv, 4 mil. euro pentru România.
Sursa: 24h.md


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *