ZEL “Ungheni-Business” – promovat în Germania

ZEL Ungheni-Business Zona Economica Libera UngheniÎn perioada 19-31 martie 2012, Administratorul Zonei Economice Libere “Ungheni-Business”, Natalia Iepuraș, a fost într-o vizită de studiu în Republica Federală, Germană organizată de Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în colaborare cu GIZ . În cadrul acestei vizite au fost vizitate mai multe  Camere de Comerț din nordul Germaniei, unde s-a promovat ZEL “Ungheni-Business”, s-au purtat discuții bilaterale cu mai mulți oameni de afaceri cu potențial de a investi în țara noastră.
Un alt obiectiv important al acestei deplasări a fost vizitarea  Centrelor de Instruire Profesionale pe lângă Camerele de Meșteșugari.
Avînd în vedere faptul că pe piața de muncă locală lipsește forța de muncă calificată, majoritatea șomerilor fiind nevoiți să plece peste hotare în căutarea unui loc de muncă, departe de casele și familiile lor, noi venim cu propunerea de a învăța de la cei mai mari ca noi, adică de a prelua practica germană  și anume formarea si deschiderea unor Centre de Instruire Profesională.
Aceste Centre de Instruire au menirea de a ajuta atît  persoanele care provin din familii vulnerabile, să obțină o specializare, cît și persoanele care doresc o reprofilare profesională.
Astfel se v-a crea oportunitatea ca Cererea si Oferta de munca să se întîlnească. Deasemenea aceste centre vor ajuta agenții economici să angajeze un personal calificat, bine instruit teoretic, pactica urmînd s-o facă la rezindeții noștri.
Se vor crea acele specializări de care au nevoie agenții economiciși de a pregăti un personal de profesioniști.
Sperăm ca în viitorul apropiat aceste centre de instruire să apară şi la noi în ţară cu suportul şi susţinerea Camerei de Comerţ a R. Moldova cît și a Ministerului Culturii.
Sursa: Zona Economică Liberă “Ungheni-Business”


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *