Vreţi să aveţi o nuntă de vis?

nuntaAgenţia de organizare a evenimentelor speciale “Super Event” din Ungheni poate să vă ajute. Pentru început, cu unele sfaturi. În primul rînd, trebuie să ştiţi că nu puteţi face nunta mai devreme de un an. De ce? Sînt unele aspecte care trebuie planificate cel puţin cu un an înainte. Dar să le luăm pe rînd.

Alegerea datei
Înainte să stabiliţi data, trebuie să ştiţi cîteva detalii legate de acest aspect. Lunile cele mai „pline” sînt lunile de vară, este mai greu să găsiţi un local, dar nu imposibil. Nu se fac nunţi în posturile religioase. Există o superstiţie, conform căreia nunţile făcute în luna mai nu durează, deşi sînt o mulţime de căsnicii fericite înfiinşate în mai. Dacă vă mai feriţi şi de 13, şi de pisica neagră… veţi găsi împreună o dată convenabilă pe care – atenţie, bărbaţi! – va trebui să v-o amintiţi în fiecare an.

Ce fel de nuntă vreţi?
Este important să ştiţi de la început ce fel de nuntă vreţi: în restaurant, sau poate acasă, cu mulţi invitaţi sau în cadru restrîns, fastuoasă sau simplă. În momentul în care ştiţi deja ce fel de nuntă vreţi începe perioada de „informare”.

Perioada de informare
E poate cea mai plictisitoare, însă cea mai „profitabilă” perioadă. Vă va ajuta să aveţi nunta pe care aţi visat-o. Perioada de informare se întinde, cronologic vorbind, pe mai multe luni. Pentru fiecare detaliu în parte este indicat să vă informaţi în prealabil.

La treabă! Rezervaţi locaţia!
Aţi făcut primii paşi în ceea ce priveşte informarea? E momentul să vă apucaţi de treaba propriu-zisă. Primul pas este alegerea locaţiei. Aţi stabilit localul? Mergeţi la faţa locului şi discutaţi. Încheiaţi un contract în care să fie precizate toate detaliile pe care le-aţi stabilit.

Rezolvaţi problema „sonorizării”
Există
două variante: DJ sau formaţie. După ce v-aţi decis, mergeţi să îi ascultaţi la o altă nuntă.  Angajaţi din vreme fie formaţia, fie DJ-ul. Nu îi veţi găsi în ultima clipă.

Angajaţi un fotograf/cameraman
Chiar dacă aveţi rude, prieteni care te pot ajuta cu pozele şi „filmul” nunţii, este bine să angajaţi un profesionist. Asiguraţi-vă cu ochii proprii de calitatea pozelor. Angajaţi-l din vreme.

Decorarea
Dincolo de decorarea propriu-zisă a sălii (pe care ai rezolvat-o atunci cînd ai rezervat locaţia), este bine să angajaţi un decorator sau florar care să se ocupe cu aranjamentele florale de pe mese şi nu numai.

Cumpărături
E bine sa fie făcute din timp şi pe îndelete. Rochia de mireasă şi costumul de mire ar trebui cumpărate în ultima lună, pînă atunci pot interveni schimbări de siluetă. Verighetele, pantofii, bijuteriile se pot cumpăra cu mult înainte. Nu uitaţi să alegeţi un text pentru invitaţii de nuntă potrivit.

Chestiuni oficiale – ultima lună
În ultima lună va trebui să aveţi grijă să mergeţi la starea civilă pentru programare. Nu uitaţi să vorbiţi la biserică pentru a rezerva ziua şi ora potrivite.

Chestiuni mai mult sau mai puţin oficiale – ultima lună
Ultima lună este cea mai plină de conţinut. Veţi avea o mulţime de lucruri de pus la punct, de organizat, de confirmat. Va trebui să aveţi grijă să vorbiţi (din nou!) cu decoratorul, cu „muzica”,  fotograful etc.  Să stabiliţi meniul, să comandaţi prăjiturile, tortul. Ultima săptămînă ar trebui să fie dedicată „înfrumuseţarii”: vopsit păr, programare la coafor, manechiurist etc.
Ar fi bine să cunoaşteţi tradiţiile şi obiceiurile de nuntă, superstiţiile. Cel mai important însă e să faceţi din ziua nunţii o zi de neuitat, v-aţi chinuit doar aproape un an de zile pentru asta.
Cu drag, Aliona Leşanu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *