VIDEO | 20 de drapele naţionale pentru Ungheni

Ziua Drapelului National, Ungheni
Captură: TV EuroNova

La Ungheni, pentru prima dată Ziua Drapelului Național este sărbătorită într-o atmosferă festivă. Reprezentanți ai conducerii orașului și raionului Ungheni, deputați din Parlament și simpli cetățeni, au participat în această zi la un miting consacrat simbolicii de stat. Evenimentul a avut loc în Scuarul ”Grigore Vieru” din oraș, și a început cu arborarea Tricolorului Național.
Locuitorii orașului Ungheni susțin că  Ziua Drapelului, constituie un prilej în plus de patriotism, și că orice cetățean al Republicii Moldova este obligat s-o serbeze în fiecare an.
De Ziua Drapelului, la inițiativa Partidului Liberal Democrat din Moldova, au fost repartizate în întreaga țară 1000 de drapele, iar circa 20 dintre el au ajuns la Ungheni, acestea fiind donate instituțiilor publice din oraș și raion, care au drapele deteriorate sau nu le au deloc.
Primele  instituții din Ungheni, care au primit aceste simbolici naționale au fost Gradinițele ”Steluța”, ”Guguță” precum și Centru ”Casa pentru toți” din orașul Ungheni.
Ziua Drapelului de Stat a fost instituită de Parlamentul de la Chișinău la data de 23 aprilie 2010, iar tricolorul a fost desemnat oficial pe 27 aprilie 1990 de către deputații primului legisșativ.

Sursa: TV EuroNova


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *