Timp de 21 de ani în topul celor mai bune instiuții de învățămînt

olimpiada republicana
Sursa: straseni.unimedia.md

Două decenii la rînd nu cedează poziția de lider la concursurile raionale pe discipline. Este vorba despre Liceul ”Vasile Alecsandri”, unde, potrivit şefului Direcţiei Învăţămînt, Tineret şi Sport, Alexandru Ciuvaga, „învaţă copii de bani gata”. Şi în acest an instituţia respectivă s-a clasat pe locul I, avînd cel mai mare număr de locuri premiante.
Liceul „Vasile Alecsandri” a completat lotul unghenean care participă la olimpiadele republicane cu cei mai mulți elevi: 21 din numărul total de 59.
Pe poziția a doua se clasează Liceul ”Gheorghe Asachi”, care a trimis 10 elevi la olimpiadele republicane. Liceul ”Mihai Eminescu”, s-a plasat pe locul trei.
O situaţie îngrijorătoare însă se atestă în gimnazii. „Rezultatele olimpiadelor raionale din acest an ne-au demonstrat că în multe dintre ele calitatea procesului educațional lasă de dorit”, a subliniat Galina Gheorghiţă, șef adjunct al Direcției Învățămînt, Tineret şi Sport Ungheni. Din cele 42 de gimnazii existente în raion doar 19 s-au remarcat prin elevii lor, care au reuşit să obţină locuri premiante.
În anul curent, la olimpiadele raionale pe discipline au participat 897 de elevi din 54 de instituții de învățămînt.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *