S-a născut sub o stea norocoasă – a medicinei

zece, Margareta Podaru (actualmente Paladi)O femeie puternică, activă, optimistă, veselă, responsabilă, atentă şi grijulie. Aceste calificative sînt pentru Margareta Podaru (actualmente Paladi), care susţine că s-a năcut sub o stea norocoasă – a medicinei.
A studiat la Facultatea de Medicină Generală a Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie  „Nicolae Testemiţanu” din Chişinău. A revenit în satul natal Şendreni, Nisporeni, unde a lucrat în calitate de medic de familie aproape doi ani. Apoi, la iniţiativa unor profesori, a revenit la  Chişinău, iar de acolo – în orăşelul Vatra, o suburbie a capitalei, unde lucrează de mai bine de zece ani în calitate de medic de familie, vînd categoria I. Spune că este mulţumită de ceea ce i-a hărăzit Dumnezeu şi, mai ales, de aprecierea stima pe care i-o poartă pacienţii săi.
Consideraţi că sînteţi un om realizat?
Da, mă consider o persoană realizată, fiindcă am ajuns ceea ce mi-am dorit de mic copil: să ajut oamenii şi să le dau speranţă de viată.
Care sînt principiile dumneavoastră de viaţă?
Să fii întotdeauna cinstit şi să respecţi oamenii, ca ei, la rîndul lor, să-ţi răspundă cu aceeaşi monedă. 
Principalele momente din viaţă care v-au făcut să fiţi ceea ce sînteţi.
Îmi plăcea foarte mult medicina şi îmi ascuţeam auzul şi vederea la tot ce „mirosea” a medicină. Ceea ce m-a motivat şi mai mult să devin medic a fost momentul în care sora mea mai mare, Valentina, trebuia să-şi facă studiile la medicină, dar părinţii nu i-au permis. Ei au îndrumat-o spre contabilitate. După ce a făcut contabilitate şi a activat cîţiva ani în domeniu, şi-a dat seama că nu este pentru ea şi, pînă la urmă, tot medicină a făcut. Atunci cînd le-am spus părinţilor că vreau să fiu medic, m-au susţinut. Nu vroiau să se repete istoria. Susţinerea familiei a contat foarte mult.
Cu ce se mîndreşte Margareta Paladi?
Cu cei doi copii ai mei, care fac performanţe în sport (băiatul practică de şapte ani fotbalul, iar fetiţa – de doi ani tenisul de masă). Îi susţin să îşi îndeplinească visele – de a deveni sportivi adevăraţi. Sînt mîndră şi de profesia mea, şi de stima pe care mi-o poartă pacienţii.
Ce calităţi ar trebui să aibă un om ca să fie prietenul dumneavoastră?
Să fie receptiv la nevoie, sincer, responsabil, atent, înţelegător, vesel, direct şi modest.
Ocupaţia dumneavoastră preferată?
În afară de medicină, croitoria. Am moştenit această artă de la mama. Atunci cînd am timp, cos diferite modele de haine pentru familia mea, dar şi pentru prieteni.
Visul dumneavoastră de fericire.
Eu mi-am realizat, p]nă la moment, toate visele ce le-am avut. Mai greu, mai uşor, dar am luptat şi am realizat. Ceea ce încă nu am reuşit să fac şi îmi doresc nespus – este o casă.
Starea de spirit actuală.
De felul meu sunt optimistă şi veselă. Viaţa mi-a dat o lecţie prin greutăţile sale şi am ajuns la concluzia că, dacă voi merge cu capul plecat si mereu tristă, n-o sa-mi reuşească nimic.
Cine au fost cei care v-au marcat caracterul şi viitorul?
Sora şi fratele mai mare, ei au semănat în mine încrederea şi puterea de a merge prin viaţă.
Deviza dumneavoastră.
Dacă vrei să fii un om realizat, munceşte din toate puterile şi vei obţine ceea ce îţi doreşti.
Aurella DUBAC


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *