Rețete culinare. Coptură de post

Irina CaducencoIngrediente:
Un pahar zahăr, un pahar apă, 2 linguri miere, un pliculeţ praf de copt, 2 linguri cacao sau cafea, 50 gr stafide, 50 gr nuci, ½ pahar ulei, 1,5-2 pahare ulei, puţin coriandru sau coriţă.
Mod de preparare:
Într-o cratiţă se toarnă apa, zahărul, mierea, uleiul şi se încălzeşte pînă se topeşte zahărul şi mierea. Separat se amestecă praful de copt, cacao sau cafea, condimentele. În compoziţia lichidă se pune compoziţia de prafuri, se amestecă bine ca să nu fie cocoloşi. Se pune nuca pisată şi stafidele. Apoi se pune făina, totul se amestecă bine. Compoziţia să fie ca o smîntînă densă.
În forma de copt se pune hîrtie de copt unsă cu ulei şi presărată cu făină, se toarnă compoziţia şi se coace 30-35 minute la temperatura de 200 grade. La sfîrşit, se poate de presărat deasupra zahăr pudră.
 
Irina Caducenco

2 afișări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *