Poliția rutieră cu ochiul pe șoferii transportului public

politia rutieraPăzea, şoferi! Cei ce vor transporta, în aceste zile, un număr exagerat de călători în transportul public riscă să fie penalizați de agenții rutieri. Amenda ar putea ajunge pînă la 1000 de lei. De două ori mai mult vor fi nevoiți să scoată din buzunare cei care utilizează autovehicule care nu au trecut revizia tehnică.
În perioada 30 martie – 10 aprilie, are loc pe întreg teritoriul republicii operațiunea ”Autobuzul”. Potrivit lui Igor Maximciuc, inspector superior auto de stat la Secția Poliție Rutieră a Comisariatului Raional de Poliție Ungheni, microbuzele şi autobuzele vor fi supuse unui control mai riguros. ”Chiar dacă în acest an nu au fost înregistrate în raionul Ungheni accidente cu implicarea transportului public, scopul nostru este de a le preveni şi în continuare”, a subliniat dînsul. Totodată, inspectorul a remarcat că poliţia va fi cu ochiul nu doar pe actele șoferilor, dar și pe conduita acestora la volan.
Agenții economici care prestează servicii de transport public de călători recunosc că nu întotdeauna autobuzele corespund cerințelor tehnice. ”Ne străduim să înlăturăm cît mai repede posibil carențele tehnice, dar drumurile rele și piesele de schimb necalitative favorizează apariția noilor defecțiuni la mașini”, a dat explicațiile de rigoare șeful unei firme de prestări servicii de transport din Ungheni, Andrei Rotaru.
De menționat că zilnic, doar pe cele şase rute urbane din Ungheni, sînt antrenate 20 de microbuze. Fluxul de pasageri este cel mai mare în orele dimineții și seara, cînd oamenii se deplasează la serviciu și, respectiv, acasă. Numărul autobuzelor şi microbuzelor interurbane trece, zilnic, mult peste o sută.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *