Peste 8.000 de țigarete descoperite, la Sculeni, în aparatul de cafea al unui autocar

tigarete descoperite, la Sculeni, in aparatul de cafea al unui autocar
Sursa: ijpfiasi.ro

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni împreună cu inspectori vamali au descoperit în aparatul de cafea al unui autocar, cantitatea de 8.340 țigarete cu timbru de acciză  Republicii Moldova.
În data de 26 aprilie a.c., în jurul orelor 15.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni, pentru efectuarea formalităților necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în țară, românul Eni C, în vîrstaă de 23 ani, pasager într-un un autocar ce tracta o semiremorcă, ce efectua curse regulate pe relația Republica Moldova- Italia, al cărui proprietar este.
Pentru valorificarea unor informații aflate în lucru polițiștii de frontiera au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra autoturismului, în urma căruia  echipa de control a descoperit, ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în ușile de la semiremorca, în aparatul de făcut cafea și în rama ventilatorului din autocar, cantitatea de 8340 țigarete cu timbru de acciză Republica Moldova.
Conform prevederilor legale în vigoare, inspectorii vamali au dispus sancționarea contravențională a bărbatului cu amendă în valoare de 10.000 lei, ridicarea întregii cantități de țigarete și a autoturismului în vederea confiscării.
Polițiștii de frontieră au întocmit bărbatului lucrare penală sub aspectul săvîrșirii  infracțiunii de fals în declaratii.
Sursa: ijpfiasi.ro


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *