Oferte mari de mere și struguri pe piața din Ungheni

mere si struguri
Sursa: anishoara.blogspot.com

Piața din Ungheni este supra saturată de mere și struguri Moldova recoltate de fermierii din Ungheni, Călărași, Nisporeni. Produsele sunt calitative: merele și strugurii păstrați la frigider au un aspect exterior atragator și sunt gustoși, suculenți. Soiurile de mere care domină piața sunt Simirenco, Idared, Richared Delicious, Golden Rezistent, Sinapca. Primavara aceasta, pe piața din Ungheni lipsesc merele și strugurii de import.
Prețurile la aceste produse sunt cu mult mai mici ca anul trecut. Dacă anul trecut prețul mediu la mere era de 7,00 lei/kg anul acesta este de 4,00 lei/kg. Merele Golden Rezistent, păstrate la frigider, de o calitate înaltă, se comercializează cu 12,00 lei/kg. Prețul mediu la mere față de aceiași perioadă a anului trecut pe piața din Ungheni este mai mic cu (-43%), Bălți (-55%), Cahul (-34%), Edineț (-25%), iar la Chișinău au ramas cam la acelasi nivel. Prețul la struguri variază de la 6,00 la 9,00 lei/kg în dependență de calitatea produsului. Comparativ cu anul trecut, prețul de comercializare a strugurilor este mai mic cu (-65-70%). (Detalii : www.agravista.md)
O micșorare considerabilă de prețuri a fost înregistrată și pe piețele internaționale: în Polonia (Bronishe) cu (-39%) la mere și – (-45%) la struguri; în Ucraina (Copani si Lvov) cu (-31%) la mere și (-67%) la struguri și respectiv cu (-15%) la mere și (-51%) la struguri.
Toamna trecută, mulți fermieri au pus merele și strugurii la frigider cu scopul de a comercializa cu prețuri mai mari, însă nu au luat în considerație faptul ca volumul de mere și struguri a fost mare, iar exportul acestor produse a fost limitat. Fermierii care au închiriat frigidere nu pot recupera cheltuielile pentru întretinere.
Sursa: AGROinform, Ungheni


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *