Migrant depistat dupa ce a trecut ilegal frontiera

migrant a trecut ilegal frontiera
Sursa: ijpfiasi.ro

Politistii de frontiera ieseni au retinut un barbat din Camerun care a trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova si Romania.
In dimineata zilei de 09 aprilie a.c., politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Iasi, au fost informati de catre granicerii moldoveni ca pe directia localitatii Sculeni-Republica Moldova, in apropierea frontierei au fost observate persoane care nu-si justificau prezenta in zona.
La fata locului s-au deplasat politisti de frontiera ieseni, unde au depistat si retinut un barbat care nu detinea documente de identitate.
Deoarece barbatul era imbracat sumar si avea hainele ude, existand riscul de a intra in soc hipotermic, politistii de frontiera l-au transportat la Spitalul Clinic de Urgente „Sf. Ioan” Iasi, unde a primit ingrijiri medicale de specialitate.
Dupa ce medicii l-au consultat, i-au acordat ingrijiri medicale si au dat asigurari ca starea barbatului este stabila, politistii de frontiera l-au condus pe cetatean la sediul sectorului, pentru continuarea cercetarilor. Astfel s-a stabilit ca acesta este un barbat din Camerun in varsta de 26 ani care a trecut ilegal frontiera dintre Republica Moldova si Romania si intentiona sa ajunga in  Spatiul Schengen, in vederea gasirii unui loc de munca.
Concomitent autoritatile de granita ale Republicii Moldova ne-au informat ca au depistat pe malul moldovenesc al raului Prut un barbat de origine ghaneza in varsta de 27 ani.
Politistii de frontiera au intocmit barbatului lucrare penala, sub aspectul savarsirii infractiunii de intrare in tara prin trecere ilegala a frontierei de stat.
Cercetarile continua in comun cu autoritatile de granita ale statului vecin, in vederea stabilirii implicarii si altor persoane in sfera infractionala.
Sursa: ijpfiasi.ro


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *