Drapel rupt și decolorat la Năpădeni raionul Ungheni

drapel  rupt si decolorat
Foto: captura imagini video youtube

Tricoloruri vechi, decolorate și rupte la Criuleni și comuna Năpădeni, raionul Ungheni. Cel puțin așa reiese din imaginile expediate la adresa UNIMEDIA de către doi vizitatori. Potrivit lui Vasile Fotescu, un Drapel de Stat rupt este arborat în preajma primăriei și consiliului sătesc Năpădeni. Sursa susține că a expediat o scrisoare la adresa primarului localității, prin care solicită înlocuirea tricolorului sau, în cazul în care administrație publică locală nu dispune de resurse finaciare suficiente, este gata să ofere unul din banii proprii.
Un alt vizitator, Mihai Codreanu, a expediat un video la adresa UNIMEDIA, cu imagini ale unui Drapel de Stat rupt, ce stă arborat pe sediul Centrului Medicilor de Familie din Criuleni.
UNIMEDIA precizează că la 27 aprilie, în Republica Moldova este marcată Ziua Drapelului. Legea obligă arborarea Drapelului de Stat pe toate instituțiile de stat. „Profanarea Drapelului de Stat prin murdărire, pătare, inscripţionare, desenare, aplicare a unor obiecte, ardere, călcare în picioare, utilizare în calitate de faţă de masă, husă de scaun, draperie etc. atrag răspunderea contravenţională sau penală stabilită de legislaţie”, se spune în legea privind Drapelul de Stat al RM.
Sursa: UNIMEDIA


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *