Continuă să informeze despre traficul de ființe umane și violența în familie

violenta
Sursa: gardianul.md

Vinerea trecută, Crucea Roşie, filiala Ungheni, a susținut, pentru un grup de elevi și profesori de la Colegiul de medicină și liceele din oraş a cincea sesiune de informare cu tema: ”Combaterea traficului de ființe umane și a violenței în familie”.
Elena Gavrișov, directoarea Crucii Roşiii Ungheni, le-a vorbit celor prezenţi despre aceste probleme grave ale societăţii, venind şi cu numeroase exemple. Dînsa nu a ezitat să le  explice particpanţilor la seminar cum să apeleze la liniile fierbinți ale instituțiilor ce au în vizor asemenea cazuri. „O persoană informată este mai protejată”, a accentuat, după care i-a rugat pe elevi să transmită acest mesaj și semenilor lor.
„În zilele noastre, copiii sînt dezorientați și foarte ușor pot cădea pradă situațiilor de trafic sau violență”, a opinat Tatiana Pascaru, director educativ la Liceul „Ion Creangă”. Dînsa s-a arătat sigură de faptul că tinerii, fiind mult mai informaţi, s-ar simţi mai încrezuţi în forţele proprii şi nu ar cădea pradă atît de uşor traficului de fiinţe umane.
În altă ordine de idei, Elena Gavrișov a încurajat asistenţa să se implice activ în acțiuni de voluntariat, pentru a fi de folos comunității. ”Voluntariatul la Crucea Roșie este recunoscut drept o muncă de prestigiu”, a subliniat dînsa.
Ina Landa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *