Au învăţat unii de la alţii şi toţi împreună

Asociaţia Obștească pentru Copii și Tineret „Făclia” din Ungheni, schimb de experientaO reţea transfrontalieră de mentori bine pusă la punct – iată rezultatul implementării de către Asociaţia Obștească pentru Copii și Tineret „Făclia” din Ungheni, în parteneriat cu Institutul de Dezvoltare Comunitară România, Primaria Ungheni și Casa Antreprenoriatului din aceeaşi localitate a Proiectului „Program de mentorat transfrontalier – model inovativ de parteneriat și colaborare prin dezvoltarea unei reţele de mentori și schimb de experienţă în domeniul social-economic”, „Lipsa unor proceduri și suporturi informaționale legate de mentorat în domeniul socio-economic, nivelul scăzut al cooperării socio-economice în zona de frontieră, rata înaltă a șomajului atît în R. Moldova, cît și în România, au creat premisele pentru apariția unui astfel de proiect”, e explicat Angela Ciocîrlan, managerul de proiect, preşedinta AO „Făclia”.
Tinerii implicaţi în activităţi s-au declarat satisfăcuţi de rezultate. „Am avut posibilitatea să discut cu persoane cu experienţă care activează de mulţi ani în domeniul guvernamental, am primit răspunsuri la întrebări şi sfaturi utile”, a menţionat Larisa Petcu, participantă la programul de mentorat. Un alt participant, Andrei Găină, tînăr antreprenor, a recunoscut că, fiind la început de cale, chiar avea nevoie de informaţii pentru a depăşi obstacolele pe care le-a întîlnit în activitate. „Am reuşit să dezvolt noi servicii şi să-mi găsesc parteneri, graţie sfaturilor mentorului meu”, a sublinita dînsul.
La fel de satisfăcut s-a declarat şi unul dintre mentori, Alexandru Cladco, preşedintele Casei Antreprenoriatului Ungheni, dînsul remarcînd totodată: „Este foarte important ca noi, cei care sîntem mentori, să încurajăm tinerii, să fim deschişi, să-i ajutăm să găsească soluții și răspunsuri la întrebările care-i frămăntă”.
Deşi activităţile proiectului s-au încheiat oficial, mentorii vor fi în continuare disponibili pentru a oferi consultanţă tinerilor atît direct, cît şi prin intemediul site-ului creat în cadrul proiectului: www.mentorat-transfrontalier.ro.
De notat că proiectul a fost finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, a durat un an, iar valoarea totală a acestuia a fost de 141.850 euro.
Galina Petcu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *