S-au ales cu cîte o caricatură

În imagine: Caricaturi cu Pavel Stratan, Alexandru Ambros, Iurie Toma și Nicolae Timofti
În imagine: Caricaturi cu Pavel Stratan, Alexandru Ambros, Iurie Toma și Nicolae Timofti

Primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, şi preşedintele raionului, Iurie Toma, au devenit protagoniştii unor… caricaturi. Acestea au fost postate, chiar recent, pe renumita reţea de socializare Facebook.com, pe pagina Caricaturi, alături de alte cîteva lucrări, la fel de interesante.
Autorul este un designer care-şi trage rădăcinile din raionul Ungheni. Se numeşte Alexandru Plăcintă şi este originar din satul Zagarancea. „Ideea de a face caricaturi mi-a venit spontan. M-am gîndit să-mi umplu cu ceva util şi frumos timpul”, a recunoscut dînsul pentru “Expresul”.
Nici prin cap nu i-a trecut atunci că aceste caricaturi vor avea impact asupra publicului.
Fiind întrebat ce l-a făcut să realizeze caricaturile respective, dînsul a răspuns: “Şi primarul, şi preşedintele raionului se numără printre persoanele cunoscute la Ungheni. I-am desenat doar pentru prieteni. Nu am crezut că cineva se va arăta interesat de ele”.
Alexandru Plăcintă va mai realiza caricaturi, iar printre protagonişti se vor număra şi alte persoane cunoscute din regiune. Scopul este de a-i binedispune şi pe eroii caricaturilor (dacă aceştia, bineînţeles, au simţul umorului), şi pe cei care le vor vedea.
Ulterior, în parteneriat cu ziarul “Expresul”, va fi vernisată la Ungheni o expoziţie. De notat că Alexandru Plăcintă a avut deja o expoziţie personală în Italia.

Lucia Bacalu 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *