De Ziua îndrăgostiţilor, florile au rămas necumpărate
Dezamăgire şi tristeţe pe chipurile vînzătorilor de flori din centrul oraşului Ungheni. Aproape într-un glas, aceştia susţin că florile, cele mai solicitate în alţi ani de ziua îndrăgostiţilor, pe 14 februarie, nu şi-au găsit, de data aceasta, cumpărătorii.
„În anul trecut, se făceau cozi la florării, dar azi nu se prea face vînzare”, mărturiseşte una dintre florărese. Poate frigul, sau poate criza economică s-a abătut asupra mai multor cupluri de îndrăgostiţi, se dau cu părerea vînzătorii.
Cu toate acestea, s-au găsit, totuşi, cîţiva îndrăgostiţi pe care gerul şi ninsoarea nu i-a speriat. Aceştia, în mare parte, au ales trandafiri, trandafirii roşii care simbolizează dragostea. Pentru un astfel de trandafir, cei atinşi de săgeata lui Cupidon trebuiau să scoată din buzunar între 35 şi 60 de lei, în dependenţă de mărimea butonului floral, dar şi de înălţimea tulpinii florii.
Nici la magazinele de flori nu s-au grăbit îndrăgostiţii. Cei care le-au trecut pragul, însă, s-au dovedit foarte… economi. „Nu ştiu care e cauza, dar în acest an am rămas cu florile pe rafturi. Au fost solicitate doar cele care costau mai puţin de 100 de lei”, ne-a spus Tatiana Fotea, şefa unei florării din oraşul Ungheni. Potrivit dînsei, în topul solicitărilor au fost Azaleele, Ciclomenele şi Crocuşii, adică plantele înflorite.
Au fost şi cazuri cînd doamnele şi domnişoarele nu au mai aşteptat flori de la bărbaţi, ci au mers singure şi şi-au cumpărat florile preferate. „Astăzi a venit o doamnă şi a cumpărat flori în valoare de 300 de lei, spunînd că-şi face singură cadou de Sf.Valentin”, spune Tatiana Fotea.
Cei care, din anumite motive, nu au dat dovadă de prea mult romantism de Sf. Valentin, mai au o şansă: pe data de 24 februarie se va sărbători Dragobetele, considerată Ziua îndrăgostiţilor de strămoşii noştri.
Ina Landa
Lasă un răspuns