Ajutoare de la suedezi pentru copiii cu disabilităţi din Ungheni

poarta deschisaAproximativ 100 de copii de copii cu dizabilităţi din Ungheni au primit cîte un ajutor financiar, în valoare de 100-500 de lei, din partea AO „Poarta deschisă”. Potrivit Raisei Smerdov, preşedinta asociaţiei, banii – în total 16 mii 500 lei – au venit de la Organizaţia „Inter-Life” din Suedia, prin intermediul Asociaţiei „Penilla” Iaşi, România.
„De mai bine de cinci ani colaborăm cu această organizaţie. Se pare că am reuşit să demonstrăm că sîntem de încredere, astfel că ei ne oferă, cu anumite ocazii, cîte o sumă de bani pentru copiii din organizaţia noastră. Sînt nişte oameni cu suflet mare”, a remarcat Raisa Smerdov. De data aceasta, au primit cîte 500 de lei 9 studenţi cu dizabilităţi; 15 copiii grav bolnavi au primit cîte 300 de lei, iar ceilalţi – cîte 100 de lei.
În cadrul unei şedinţe de lucru, care a avut loc la 23 ianuarie, circa 70 de membri ai AO „Poarta deschisă” s-au adunat pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă şi metodele de soluţionare a acestora. La întrunire a participat şi Ludmila Guzun, viceprimar de Ungheni, responsabil de problemele sociale. După ce a vorbit despre unele soluţii la problemele existente, dînsa le-a propus celor prezenţi ca, în viitorul cel mai apropiat, să organizeze o nouă întrunire, la care să fie invitaţi specialişti din diverse domenii. Astfel, ei vor putea primi imediat răspunsuri la întebările ce nu ţin de competenţa administraţiei publice locale.
La moment, AO „Poarta deschisă” numără aproximativ 100 de membri. Pe 20 februarie, aceasta va împlini 10 ani de activitate.
Natalia Chiosa


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *