Au sărbătorit un eveniment unic, la care nici nu îndrăzneau să viseze acum cîţiva ani

Novaia Nicolaevca, stadionÎn istoria sa de aproape o sută de ani, Novaia Nicolaevca nu a avut parte niciodată de atîtea evenimente frumoase şi clipe de bucurie ca în toamna anului curent. Punctul culminant l-a constituit ziua de 4 decembrie, cînd tot satul – de la mic la mare – a ieşit să sărbătorească un eveniment unic, la care nici nu îndrăzneau să viseze acum cîţiva ani.
Într-o atmosferă absolut impresionantă, la Novaia Nicolaevca a fost sfinţit un loc de agrement  pentru tineri şi copii.  „Cred că acesta va deveni locul central pentru noi, aici se vor aduna tinerii, se vor ocupa cu sportul. Aici se vor aduna copiii să se joace. E cel mai bun lucru care a putut fi făcut”, a declarat Victor Landa, locuitor al satului.
Timp de mai bine de o lună, s-a muncit încontinuu. Nimeni nu s-a socotit cu timpul liber, cu propriile nevoi. Entuziasmul a fost mare. Iar iniţiativa i-a aparţinut Inei Landa-Şumeico, colega noastră de la „Expresul”. „Sînt locuitoare a acestui sat, cresc un copil aici şi îmi doresc ca feciorul meu să aibă un viitor frumos, să aibă unde-şi petrece timpul. În plus, şi noi să avem unde ne aduna în zilele de odihnă. De aceea am şi iniţiat acest proiect”, ni s-a destăinuit dînsa, menţionînd, totodată, că e foarte mîndră de ceea ce a reuşit, împreună cu consătenii săi.
Cu mai bine de două luni în urmă, un grup de iniţiativă, în frunte cu Ina Landa, a aplicat la Fundaţia Comunitară Ungheni, pentru a obţine un grant în vederea realizării unui proiect îndrăzneţ – „Amenajarea unui loc de agrement în satul Novaia Nicolaevca”. Costul total al acestuia a fost de 21550 lei, dintre care Fundaţia Comunitară a oferit 5000 lei, primăria – 4190 lei, iar comunitatea a venit cu o contribuţie de peste 10 mii de lei.
Şi directorul executiv al Fundaţiei Comunitare, Valeriu Botnari, şi primarul comunei Mănoileşti, Grigore Popa, s-au declarat impresionaţi de cele realizate la Nicolaevca, asigurîndu-i pe oameni că îi vor susţine şi în continuare. „Din cele patru sate ale comunei, Novaia Nicolaevca este un exemplu”, a declarat primarul, dînd asigurări că anume acest sat va fi primul din comună unde va fi construit un apeduct.  Şi Valeriu Botnari a dat aisgurări că Fundaţia Comunitară va susţine, cu siguranţă, şi alte proiecte ale grupului de iniţiativă de aici. Iar planurile tinerilor sînt mari: vor să amenajeze un foişor, o estradă de vară, să construiască nişte tobogane pentru copii.
„Cred că acest eveniment va intra în istoria localităţii. Deşi e un sat mic, cu doar 200 de locuitori, se simte dragostea oamenilor pentru a face lucruri bune”, a remarcat şi părintele AndreiUrsoi, care a sfinţit cele realizate de locuitorii din Nicolaevca.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *