La Ungheni, ministrul Valentina Buliga a promis că se va ruga pentru sănătatea veteranilor

veteraniCirca 100 de veterani ai celui de-al doilea război mondial şi ai catastrofei de la Cernobîl au venit, pe 30 septembrie curent, în sala de şedinţe a Primăriei Ungheni, la o întîlnire cu ministrul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Valentina Buliga, dar şi cu alţi oficiali.
„Nu întîmplător am ales Ungheniul. Să ştiţi că nu toţi au par te de un asemenea eveniment”, a precizat chiar de la bun început doamna ministru, făcînd ulterior şi explicaţiile de rigoare: „Nu voi uita niciodată acei ochi pe care i-am văzut anul trecut, la săr bătoarea dedicată Zilei Victoriei, la Ungheni. Nu am să uit că aici, comparativ cu alte raioane, sînteţi mai mulţi şi sînteţi deosebiţi. În plus, sînteţi şi vecinii mei, eu fiind originară din Făleşti”. Valentina Buliga le-a mulţumit celor prezenţi pentru sacrificial adus în numele păcii şi li niştii. „Meritaţi toată stima şi respectul nostru. Vă sîntem datori pînă la moarte. Atîta timp cît voi putea, mă voi ruga să fiţi sănătoşi, să aveţi parte de o viaţă lungă”, a spus dînsa. Cu un mesaj de felicitare a venit în faţa veteranilor şi preşedintele raionului Ungheni, Iurie Toma. „Ştim că aveţi mari proble me,că viaţa nu vă este uşoară, pensile şi indemnizaţiile sînt mici în raport cu preţurile. Conducerea ţării, autorităţile publice locale – cu toţii sîntem obligaţi să vă facem viaţa mai decentă, pentru că meritaţi”, a subliniat oficialul.
Veteranii de la Ungheni au avut parte, de asemenea, de un concert prezentat de Şcoala de muzică şi Studioul „Doremicii”, au avut parte şi de o masă festivă. De asemenea, au primit cîte un set cu produse alimentare, iar cei ce nu au putut să participe la eveniment l-au primit la domiciliu. Frumoasele clipe oferite vete – ranilor ungheneni au fost posibile, graţie unui proiect de cari tate realizat de Funadţia Est-Europeană în parteneriat cu Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, la iniţiativa şi cu suportul financiar al companiei „Philip Morris International”. Un eveniment similar a mai avut loc şi la Cahul. Suma oferită de către compania „Philip Morris International” pentru implementarea acestui proiect a deposit 200 000 lei. „Sîntem mîndri că în orice ţară, unde ne desfăşurăm business-ul, compania „Philip Morris International” acordă o atenţie deosebită activităţii de binefacere.
În fiecare an, dezvoltăm programele noastre sociale şi le adresăm, în primul rînd, celor care au nevoie de ajutor. Ne exprimăm un sincer respect faţă de toţi veteranii celui de-al doilea război mondial, ai catastrofei de la Cernobîl. Acţiunile noastre de caritate reprezintă doar o mica parte de recunoştinţă pentru faptele lor eroice săvîrşite pentru noi toţi”, a comunicat Yevgen Kobets, şeful Reprezentanţei „Philip Morris Management Services BV” în R. Moldova. Carolina Blajin, coordinator programe/comunicare la Fundaţia Est-Europeană, prezentă la evenimentul din Ungheni, şi-a exprimat dorinţa ca generaţia tînără să aibă un profund respect faţă de cei mai în vîrstă. „Doar aşa o ţară va prospera, doar aşa o ţară se va dezvolta, cînd tinerii se vor uita în viitor, dar niciodată nu vor uita trecutul”, a subliniat dînsa.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *