Academia Naţională de Şah şi-a făcut viză de reşedinţă şi la Ungheni

Academia Naţională de Şah  şi la UngheniO adevărată sărbătoare a şahului s-a produs, pe 4 octombrie, la Ungheni. În oraşul de pe malul Prutului s-a deplasat însuşi marele maestru internaţional la şah, Viorel Iordăchescu, preşedintele Academiei Naţionale de Şah din Moldova, vicepreşedinte al Federaţiei Moldoveneşti de Şah.
În acea zi, a fost inaugurată oficial prima filială într-un raion a Academiei Naţionale de Şah. Fiind întrebat de ce a ales anume Ungheniul, Viorel Iordăchescu a răspuns: „Din mai multe considerente. Ungheniul este, la ora actuală, unicul raion din Moldova unde se predă absolut în toate şcolile şahul. În plus, un grup de amatori ai şahului din partea locului, inclusive fostul preşedinte al raionului, Ion Harea, a venit cu initiative de a deschide aici o filială a Academiei Naţionale de Şah. Iar noi salutăm asemenea iniţiative”.
Pentru filiala Ungheni s-a făcut în aceeaşi zi o donaţie constînd în 40 de seturi de şah, 2 table demonstrative şi 10 ceasuri de şah. „Cel mai important lucru care se va face aici va fi antrenamentul copiilor, identificarea talentelor”, a subliniat Viorel Iordăchescu. Tot la Ungheni, pe 4 octombrie, a avut loc şi primul seminar pedagogic raional din Republica Moldova pentru cele 42 de cadre didactice din raion, care predau şahul, acesta avînd genericul: „Iniţierea în metodica predării şahului în şcoli”.
Marele maestru internaţional Viorel Iordăchescu a avut şi un joc simultan cu amatorii şahului din Ungheni. Din cele şapte par tide pe care le-a jucat, doar în una a remizat, restul cîştigîndu-le.
Citiţi în numărul următor cine a reuşit să facă o egalitate cu el şi cine a reuşit, într-o confruntare directă, să-l bată. În aceeaşi zi de 4 octombrie, Viorel Iordăchescu a participat şi la deschiderea oficială a unui turneu internaţional de şah la Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *