VIDEO | Rămași pe drumuri

familia Rusu, satul Poiana, incendiu, copii
Captură: aici.tv

Familiei Rusu din satul Poiana, raionul Ungheni a cărei casă a ars într-un incendiu la 31 mai anul curent a rămas fără un acoperiș deasupra capului. De atunci, soții Nicolae și Adela, împreună cu cei patru copii, locuiesc într-o cameră de nici 10 metri pătrați.
Au trecut mai bine de două luni de la producerea incendiului, dar soții Nicolae și Adela Rusu nici acum nu se pot împăca cu gândul că tot ce au agonisit de-a lungul celor 15 ani, de când sunt împreună, a fost mistuit de flăcări în doar 15 minute. Nicolae și Adela sunt părinții a patru copii, trei băieți și o fetiță. Mezina familiei de nici trei anișori suferă de astm bronșic. Unica sursă de venit este salariul soțului de o mie cinci sute de lei. Mama fetiței spune că cei mai mulți bani se cheltuiesc pentru tratamentul copilului.
Acum mama copiilor nu are bani să pregătească copiii pentru anul școlar. Să le cumpere rechizite și hăinuțe. Nicolae și Adela nu au posibilitate să-și zidească o casă nouă, dar speră că, până la sosirea iernii, vor reuși să construiască o anexă din două odăi.
Soții Rusu spun că le sunt recunoscători tuturor celor care le-au acordat ajutor. Potrivit reprezentanților Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei Ungheni, familia Rusu va beneficia de ajutor financiar în sumă de o mie cinci sute de lei, timp de trei luni. Persoanele care au posibilitate să ofere ajutor acestei familii se pot adresa la sediul Direcției Asistență Socială și Protecția Familiei din orașul Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *