VIDEO | Nici un virus, nici un microb nu va mai trece

spitalul, secție, Ungheni, sterilizare, Lidia CrăciunSpitalul raional Ungheni are, începînd cu ziua de 3 august, o secţie de sterilizare nou-nouţă. „De buna funcţionare a acestei secţii depinde  calitatea serviciilor chirurgicale, obstetrical-ginecologice, stomatologice”, a explicat directoarea spitalului, Lidia Crăciun.
Acum cîteva luni, situaţia în acest domeniu era dezastruoasă. Un edifiu vechi, condiţii improprii, aparataj uzat – cam aşa arăta vechea secţie de sterilizare. „S-a funcţionat mai dificil”, avea să spună, diplomatic, Raisa Popovici, vicedirectoarea Centrului Sănătate Publică. Din cauza secţiei de sterilizare, spitalul a fost la un pas de ratarea acreditării.
Timp de trei luni s-a muncit intens şi, potrivit Lidiei Crăciun, în loc de o reparaţie capitală, s-a efectuat o reconstrucţie din talpă. „Noi am încercat s-o reparăm capital, dar s-a dărîmat cu totul. Slavă Domnului că s-a dărîmat, căci astfel am fost puşi în situaţia s-o reconstruim”, a spus Lidia Crăciun. Proiectul a costat 500 mii de lei, dintre care jumătate din sumă a fost alocată de Consiliul raional, iar cealaltă jumătate – din sursele proprii ale instituţiei.
„Ceea ce s-a făcut acum este cu adevărat o renovare. Acum, serviciul respectiv va corespunde cerinţelor actuale şi va asigiura buna funcţionare a instituţiei în general”,  a declarat Raisa Popovici.
„Am aşteptat foarte  mult acest eveniment”, recunosc lucrătorii medicali ai spitalului. Nu este întîmplător faptul că ei s-au adunat în număr mare la festivitatea de deschidere. „E un succes al nostru, al tuturor”, a remarcat vicedirectoarea Maria Rotaru. Pentru secţia renovată au fost achiziţionate două aparate  de sterilizare performante, care vor asigura, cu siguranţă, o calitate mult mai înaltă a serviciilor. Au fost create condiţii foarte bune şi pentru personalul medical de  aici. „Este o realizare frumoasă şi sperăm să reuşim mult mai multe în domeniul medical”, a menţionat medicul urolog Valeriu Ternovschi, subliniind, totodată, că îşi pune mari speranţe în noua conducere.
De serviciile secţiei de sterilizare a Spitalului raional vor putea beneficia, potrivit Lidiei Crăciun, toate verigile sistemului de sănătate din raion.
Lucia Bacalu


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *