Prin dans, spre afirmare

dans, proiect, copiii„Ne propunem să promovăm adevăratele valori şi performanţele copiilor noştri”, declara, acum două luni, Angela Ciornea, coordonatoarea Grupului de Iniţiativă „Amicii” din Ungheni, în cadrul festivităţii de lansare a proiectului „Împreună prin dans”.
Pentru a-şi atinge scopul, au fost cusute 12 costume de scenă pentru tinerii dansatori de la Centrul Raional de Creaţie a Copiilor. Realizarea acestora a fost posibilă, graţie membrilor cercului de croitorie şi cusut de aici. S-au implicat atît copiii, cît şi părinţii lor.
Au urmat spectacole prezentate de către copiii filialei Pîrliţa a Centrului de Creaţie a Copiilor. Împreună cu Jana Bejenaru, conducătoarea cercului vocal, dramatic şi de dans, ei au mers la taberele de odihnă „Codreanca” din Corneşti, „Pro Sănătatea” din Rădenii Vechi şi „Plus Armonie” din Ungheni, unde şi-au demonstrat, în faţa semenilor lor, măiestria interpretativă, dar şi noile costume de scenă. Peste tot au avut parte doar de aplauze şi aprecieri înalte.
Copiii au prezentat un spectacol şi la grădiniţa „Andrieş” din Ungheni, fiind susţinuţi de către Grupul Local al Tinerilor. Acest spectacol a mai avut un scop: acumulare de noi fonduri.  De notat că bugetul total al proiectului a fost de 11647 lei, dintre care 3920 de lei reprezintă grantul acordat de Fundaţia Comunitară din Ungheni. Restul banilor au fost adunaţi, prin diverse acţiuni, de la sponsori, de la părinţi, de la copii.
Lucia Bacalu
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *