FOTO | Marfă nedeclarată de brokerul vamal şi de transportator

postul vamal, Sculeni, marfă nedeclarată
Imagine: customs.gov.md

Specialistul în domeniul vămuirii al unui broker vamal, care activează în postul vamal Sculeni la ghişeul unic a depus declaraţia vamală de tranzit,  potrivit careia în compartimentul marfar al autoutilitarei de model „MAN” înmatriculată în străinătate se transportă ţesături şi accesorii pentru confecţii. În conformitate cu facturile anexate,  marfa era destinată unei  firme  – SRL din  or. Floreşti.
În urma controlului documentar şi fizic au fost depistate în compartimentul marfar, valori care nu au fost declarate controlului vamal şi asupra cărora nu au fost prezentate careva acte şi anume: 435 kg vopsea în  cutii, 2 maşini de cusut industriale de model „SIRUBA”,  o  maşină de tăiat pînza „AYANG”; bare metalice pentru rafturi şi paleti din lemn.
În urma expertizei merceologice efectuate de către Camera de Comerţ şi Industrie, filiala Ungheni, valoarea  mărfurilor nedeclarate a fost estimată la suma de 20328 lei.
postul vamal, Sculeni, marfă nedeclarată
La intrare în Republica Moldova prin postul vamal Leuşeni-Albiţa (auto) în cadrul controlului vamal-grăniceresc al unui autoturism de model „Mercedes 211″, înmatriculat în Chişinău şi condus de un locuitor al satului Mileştii Mici, Ialoveni, a fost depistat un lot de masajoare nedeclarate. 60 bucăţi de masajoare vibro de marca ,,Relax&Tone” au fost tăinuite de către conducătorul auto într-un  spaţiu special amenajat în tavanul microbuzului.  Angajaţii subdiviziunii speciale „valoarea în vamă” au calculat costul aparatelor  şi au stabilit că contravenientul s-a eschivat de la achitarea plăţilor vamale  şi a drepturilor de import de la costul total al lotului de 18000 lei.
postul vamal, Sculeni, marfă nedeclarată
Ofiţerii Secţiei contracararea fraudelor vamale ale organelor constatatoare pe cazurile date au întocmit  procese-verbale, iar marfa a fost reţinută pentru stabilirea circumstanţelor în care a fost săvîrşite contravenţiile vamale.
Sursa: Serviciul Vamal al Republicii Moldova
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *