Contabilitate şi audit: întrebări şi răspunsuri

contabilii, seminar, masa rotundă, Ungheni
Imagine:rentorama.ro

Contabilii din raionul Ungheni au participat, vinerea trecută, 29 iulie, la cea de a treia masă rotundă organizată de Asociaţia contabililor şi auditorilor profesionişti din Republica Moldova (ACAP RM). De această dată, tema seminarului a fost: “Aspecte problematice ale aplicării Legii privind indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale”.
Potrivit Angelei Mihalache, directorul firmei “Unserv Audit” şi reprezentant al ACAP la Ungheni, tema seminarului a apărut în urma publicării în Monitorul Oficial al RM a  Legii privind indemnizaţiile pentru incapacitatea temporară de  muncă şi alte prestaţii de asigurări sociale. Astfel, apăreau unele probleme în rîndurile contabililor la modificarea şi completarea unor acte.
“Noul mecanism de calculare şi plată a indemnizaţiilor pentru incapacitatea temporară de lucru, stabilită în urma modificării legii respective, se va aplica pentru cazurile de concedii medicale acordate asiguraţilor cu începere din data de 1 iulie 2011”, a accentuat Angela Mihalache. În cazul în care concediul medical a început pînă la 30 iunie current, chiar dacă mai continuă şi după 1 iulie, indemnizaţia se va stabili în conformitate cu actele normative valabile pînă la intrarea în vigoare a modificărilor operate prin lege.  Pentru cazurile de concediu medical care a început la 1 iulie 2011, indemnizaţia se va stabili deja în conformitate cu noile prevederi ale legislaţiei.
Contabilii prezenţi la masa rotundă au avut posibilitatea să afle răspunsul nu doar la această întrebare, ci la multe altele, astfel ca să evite unele greşeli în calcularea indemnizaţiilor respective.
Natalia Chiosa
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *